Θεσσαλονίκη: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την πυροπροστασία του Σέιχ Σου

Metrosport Team15 Ιουλίου 2024

Το ζήτημα προστασίας του δάσους του Σέιχ Σου τέθηκε σήμερα (15/7) επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης υπό την προεδρία του υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας συζητήθηκε εκτενώς η ετοιμότητα του μηχανισμού για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

«Συζητήσαμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να έχουμε τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουμε έκτακτα και δυσάρεστα περιστατικά. Με την έννοια αυτή η σημερινή σύσκεψη για την πυροπροστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, του Σέιχ Σου είχε ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

Οι συναρμόδιοι φορείς, υπηρεσίες, δήμοι και η Περιφέρεια διαπιστώσαμε ότι αυτή η συνεργασία λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης συζητήσαμε κάποιες επισημάνσεις κι από την δική μας την πλευρά η δουλειά μας είναι να διευκολύνουμε το έργο αυτών των ανθρώπων. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας και Ενόπλων Δυνάμεων που αυτήν την περίοδο έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φωτιές προκειμένου να είμαστε εμείς ασφαλείς», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έχει κάνει τις συσκέψεις του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου και πρόσθεσε ότι «αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται να είναι ακόμα πιο δύσκολο ενώ τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Αυτό που μας έχει σώσει είναι ότι δεν έχει ανέμους. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα».

«Το ένα ραντάρ λειτουργεί πλήρως εντός του Σέιχ Σου και η Πυροσβεστική έχει εικόνα από το νότιο τμήμα του Σειχ Σου και φυσικά έχουμε δωρίσει κι ένα φορητό προκειμένου να έχουμε μέσω κάμερας καλή εποπτεία του δάσους», υπογράμμισε ο κ. Γιουτίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα καθαρισμού των οικοπέδων τα οποία και πρέπει να δηλωθούν στην σχετική πλατφόρμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.