Θεσσαλονίκη: Ποια αυτοκίνητα προτιμά ο κόσμος-Τι επέλεξαν τον Ιούνιο

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

Με διψήφιους ρυθμούς αύξησης (+21,6%) έτρεξαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη καθώς πωλήθηκαν 816 οχήματα έναντι 671 τον περσινό Ιούνιο. Τα χαμόγελα στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων φαίνεται να συνεχίζονται καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που άγγιξε το 18,3%. Συγκεκριμένα, 4.866 νέα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, την ώρα που γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως τα ηλεκτροκίνητα αρχίζουν να κερδίζουν το δικό τους κοινό.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει η Voria, ο πλέον αποδοτικός μήνας για τις φετινές πωλήσεις, όπως προκύπτει από τις μηνιαίες ταξινομήσεις κατά περιοχή που καταγράφει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, ήταν ο Ιανουάριος, όποτε πωλήθηκαν 905 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 36,7% έναντι του περσινού πρώτου μήνα του έτους. Άκρως θετικοί μήνες για τις πωλήσεις ήταν ο Μάιος με 841 νέα οχήματα και ο Ιούνιος με 816.

Τι αυτοκίνητα επέλεξαν τον Ιούνιο οι Θεσσαλονικείς

Το υψηλό μερίδιο αγοράς στη Θεσσαλονίκη -38,2% επί του συνόλου των πωλήσεων- που εμφάνισε τον Ιούνιο η Toyota, καθώς πωλήθηκαν 312 οχήματα της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντάς της την πρωτοκαθεδρία. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση ήταν αυτή της Suzuki, με μερίδιο αγοράς 6,6% και πωλήσεις 54 οχημάτων. 

Κατά πόδας ακολούθησε με 6,1% μερίδιο αγοράς η Citroen και έπονται η BMW με 5% και η Hyundai με 4,4%. Σημειώνεται ότι τα σκήπτρα πέρυσι τον Ιούνιο στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων κρατούσε και πάλι η Toyota με μερίδιο 23,1%. Αναφορικά με τα πολυτελή αυτοκίνητα, τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη πωλήθηκαν τρεις Porsche, με τα ηλεκτρικά Tesla, ωστόσο, να κερδίζουν με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς, οπαδούς στη Θεσσαλονίκη καθώς πωλήθηκαν 51.

Από την αρχή του έτους πουλήθηκαν 5 Tesla τον Ιανουάριο, 45 το Φεβρουάριο, 26 τον Μάρτιο, 23 τον Απρίλιο και 14 τον Μάιο. Τα νούμερα καταδεικνύουν τη σταδιακή στροφή των Θεσσαλονικέων στην ηλεκτροκίνηση. Σημειώνεται πως το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου του 2023 είχαν πουληθεί μόλις τρία Tesla.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.