Θεσσαλονίκη: Παραδέχθηκε την αγορά 18 θερμομέτρων υδραργύρου η σύζυγος του νεκρού

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Δεκάδες ερωτήματα έχουν προκύψει από τον θάνατο του 60χρονου στη Θεσσαλονίκη από υψηλή συγκέντρωση υδράργυρου στον οργανισμό του, με την 50χρονη σύζυγό του να κατηγορείται για τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με το STAR, μετά τον θάνατο του 60χρονος δεν έγινε ούτε νεκροψία, ούτε τοξικολογικές, ούτε προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο υπέγραφε ιδιώτης γιατρός, έγραφε ως αιτία την καρδιακή ανακοπή, ο οποίος δε γνώριζε το ιστορικό του θύματος.

Ωστόσο, μετά την εκταφή της σορού, τον Δεκέμβριο του 2018, διαπιστώθηκε ότι οι τοξικολογικές έδειξαν αυξημένα επίπεδα υδραργύρου, με την υπόθεση να ανοίγει ξανά, με άνδρα από το περιβάλλον του 60χρονου να επικοινωνεί με την αστυνομία και να υποστηρίζει πως η σύζυγό του θύματος δηλητηρίαζε τον φίλο του με υδράργυρο.

Κατά πληροφορίες, η σύζυγος είχε παραδεχθεί στην Ασφάλεια πως είχε προχωρήσει στην αγορά θερμομέτρων το διάστημα εκείνο που ο άνδρας της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ισχυρίζοντας ότι είχε αγοράσει από φαρμακείο του Πανοράματος αρχικά έξι θερμόμετρα υδραργύρου. 

Το ένα το παρέδωσε στον σύζυγό της, ενώ νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι τα έστειλε με δέμα στην αδερφή της στην Πολωνία, ενώ από άλλο φαρμακείο στην Περαία γόρασε ακόμα 12 θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία το ένα έδωσε στον σύζυγό της και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι και πάλι ότι τα απέστειλε με δέμα στην Πολωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγορές και οι παραδόσεις των θερμομέτρων έγιναν χρονικά πριν τον εντοπισμό του υδραργύρου στο αυτί του θύματος. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.