Θεσσαλονίκη: Οι συγκεντρώσεις για την τραγωδία των Τεμπών

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2024

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (28/2) από την ημέρα που ο χρόνος σταμάτησε για τους συγγενείς των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 ο χρόνος σταμάτησε στις 23:21 όταν επιβατικός συρμός Intercity 62 που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με την εμπορική που έκανε την αντίθετη διαδρομή, με τη σύγκρουση να είναι τόσο σφοδρή που τα βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Τραυματίες, εγκαυματίες, νεκροί και ακρωτηριασμένοι. Ένα πύρινο εφιαλτικό σκηνικό που γέμισε δάκρυα και αθώες ψυχές στον ουρανό.

Θεσσαλονίκη: Οι συγκεντρώσεις για την τραγωδία των Τεμπών

Χωρίς αστικά λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΣΜΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι κατά της διάρκεια της 24ωρης απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης 50 λεωφορείων, ενώ τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν) θα εργαστούν κανονικά.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 16:00 το απόγευμα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, υγειονομικοί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς και μαθητές. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Την ίδια ώρα άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι και αναρχικές συλλογικότητες έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, με πρόθεση να ακολουθήσει πορεία. 

Νωρίτερα, στις 9.30, ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Γεννηματάς, θα προχωρήσει σε συγκέντρωση έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη θα συνεχιστούν και το απόγευμα, καθώς στις 18.00 υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα μπροστά από τον ΟΣΕ. 

Μία ώρα αργότερα, στις 19.00, ομάδες και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου, το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση στις 19.00 στον ΟΣΕ.  

Τέλος, στις 23.21, την ώρα που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα, ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών καλεί σε συγκέντρωση στον ΟΣΕ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.