Θεσσαλονίκη: Οι αλλαγές του δήμου για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2024

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται, σύμφωνα με τα νέα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης, για όσους χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη.

Κατά πληροφορίες, η δημοτική αρχή προσπαθεί να βάλει ένα «μπούσουλα» στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών και, κυρίως, για όσους δεν φορούν κράνος και δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τακτικότατα παραβιάζουν τους ερυθρούς σηματοδότες.

Μάλιστα, οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται ο δήμος θα κληθούν να δηλώσουν  πόσα ηλεκτρικά πατίνια και σκούτερ διαθέτουν προς ενοικίαση προκειμένου ο Δήμος να ξέρει ακριβώς τον αριθμό αυτών.

Παράλληλα, θα ορίζεται με ακρίβεια ότι ο χρήστης του ηλεκτρικού πατινιού θα πρέπει να φορά κράνος, δεν μπορεί να μιλά στο κινητό, δεν θα φορά ακουστικά και πρέπει να κρατά το τιμόνι με τα δύο χέρια, ενώ θα καθίσταταθ σαφές πως πάνω στο πατίνι μπορεί να υπάρχει μόνο ένα άτομο.

Το ανώτατο όριο ταχύτητας για τους ανήλικους είναι τα 5 χιλιόμετρα και για τους ενήλικες είναι τα 25 χιλιόμετρα. 

Ακόμη, οι οδηγοί πατινιών όταν κυκλοφορούν σε δρόμο που δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος, όπως για παράδειγμα στην οδό Τσιμισκή θα πρέπει να οδηγούν το όχημα τους δεξιά του οδοστρώματος με μεγάλη προσοχή.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, το πρόστιμο είναι 40 ευρώ για όποιον δεν φορά κράνος, ενώ αν δεν έχει τα χαρτιά ότι είναι το ίδιο άτομο που έχει νοικιάσει το πατίνι το πρόστιμο είναι 20 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram  ;++f){var>;++b){var>;++c){const>

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.