Θεσσαλονίκη: Εντολή Αγγελούδη για έλεγχο κάθε μέρα στις 65 παιδικές χαρές του Δήμου

Metrosport Team22 Αυγούστου 2024

Με εντολή του Στέλιου Αγγελούδη ξεκινά άμεσα ο καθημερινός έλεγχος στις 65 παιδικές χαρές του Δήμου Θεσσαλονίκης, μαζί με τον θεσμό «αντιδήμαρχος υπηρεσίας».

Κάθε μέρα το απόγευμα στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου ένας αντιδήμαρχος του δήμου, ο οποίος θα συναντά προσωπικά πολίτες, προκειμένου να ακούσει τα θέματα, που θα του θέτουν και θα αναλαμβάνει να τα παρακολουθεί προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

«Στόχος να υπάρχει πλήρης και αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες. Θέλουμε να βρούμε τρόπους να φτάνει η φωνή του πολίτη σε εμάς», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, ο οποίος σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου για θέματα του δήμου σε μια προσπάθεια όπως είπε για να υπάρχει ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο δήμος είναι δεκτικός σε καλόπιστη κριτική.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο δήμαρχος τόνισε ότι αποτελεί προσωπική του στρατηγική επιλογή το να ανοίξουν όλα τα μέτωπα όλα τα θέματα της πόλης, από την καθαριότητα μέχρι τη σχολική στέγη, τον δημόσιο χώρο και το πράσινο. «Αν γίνονται λάθη θέλουμε να τα διορθώνουμε και να κάνουμε κάθε τόσο απολογισμό τον οποίο θα θέτουμε ενώπιον των πολιτών», όπως είπε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο δήμαρχος στο θέμα της ασφάλειας. Προτάσσουμε, όπως είπε, την ασφάλεια των πολιτών και των κατοίκων και στο πλαίσιο αυτό στον απόηχο και των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών ανακοίνωσε ότι εδώ και λίγες ημέρες δόθηκε εντολή να ελέγχονται καθημερινά οι 65 παιδικές χαρές του δήμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, αναφερόμενος στον δημόσιο χώρο τόνισε ότι ετοιμάζεται η δεύτερη κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα που θα αφορά τη νέα και παλιά παραλία καθώς και η κανονιστική για τα πατίνια. Τόνισε ότι ήδη η Δημοτική Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 173 ελέγχους και έχουν διαπιστωθεί πολλές παραβάσεις. «Θέλουμε να βάλουμε μια σειρά σε αυτήν την άναρχη κατάσταση για την ασφάλεια όλων» τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Η απάντηση στην κριτική

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του τομέα της Καθαριότητας, ο δήμαρχος αρνήθηκε ότι υπάρχει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο ξεκαθαρίζοντας ότι η πράσινη και η μπλε γραμμή «γίνεται και θα γίνεται» κανονικά από τους εργαζόμενους του δήμου.

«Πρέπει όμως να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι και για αυτό χρειαζόμαστε μηχανήματα», τόνισε ο κ. Αγγελούδης, εξηγώντας πως ο διαγωνισμός που έγινε αφορά τη μίσθωση μηχανημάτων, τα οποία θα καθαρίζουν και θα σαρώνουν.

«Δεν έχω έρθει για να υπηρετήσω το μοντέλο του πολιτικού δημάρχου. Ήρθα για να κάνω μια δουλειά. Είχα πει παλαιότερα ότι εάν η πόλη δεν καθαρίζει με άλλο τρόπο δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω με ιδιώτη αλλά αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει αυτό. Η πόλη έχει καθαρίσει, γιατί υπάρχει σχέδιο, με τη βοήθεια των εργαζομένων. Άρα θέμα ιδιωτικοποίησης δεν υφίσταται», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Σχολική στέγη

Για τη σχολική στέγη αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των πέντε λυόμενων που είχαν κατασκευαστεί μετά τον σεισμό του 1978 τονίζοντας ότι σύμφωνα με την τεχνική έκθεση «πρέπει άμεσα τα δύο εξ αυτών, το διαπολιτισμικό και το ειδικό, να αντικατασταθούν άμεσα». Αναφέρθηκε ακόμα στο χρέος των 3 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν οι σχολικές επιτροπές στις εταιρείες φυσικού αερίου για τη θέρμανση των σχολικών κτηρίων.

Ασφάλεια πολιτών

Επισημαίνοντας ότι για τη δημοτική αρχή η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτη προτεραιότητα ανέφερε ότι καθημερινά υπάλληλοι του Δήμου ελέγχουν με τη δύση του ήλιου τις παιδικές χαρές, διενεργώντας ελέγχους στα παιχνίδια. «Εάν εντοπιστεί ζήτημα σε ένα παιχνίδι τότε η εντολή που έχω δώσει είναι να κλείνει η παιδική χαρά, να αποκαθίσταται η ζημιά και μετά να ανοίγει ξανά» τόνισε.

Επέκταση με ΕΥΑΘ

Ακόμα, αναφέρθηκε στα εκτενή προγράμματα ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων που εκτελεί ο Δήμος καθώς και στην επέκταση του προγράμματος με την ΕΥΑΘ για την τοποθέτηση δέκα βρυσών σε διάφορα σημεία πέραν των δέκα που έχουν τοποθετηθεί καθώς και στην σύμβαση που θα υπογραφεί με το Υπουργείο Πολιτισμού για δέκα οθωμανικές κρήνης στην Άνω Πόλη.

Στάθμευση και ανάπλαση ΔΕΘ

Αναφερόμενος στο θέμα της στάθμευσης τόνισε ότι «ακόμα δεν έχει απαντήσει το συντονιστικό για τους χώρους που ζητήσαμε» κι ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει δώσει το πρόγραμμα με τις 800- 1000 θέσεις καθώς και τις θέσεις του Δήμου για το κυκλοφοριακό γενικά.

Τέλος, όσον αφορά την ανάπλαση της ΔΕΘ είπε ότι ο Δήμος παρότι προφορικά έχουν γίνει αποδεκτές οι προτάσεις τους «οι 10 κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει, περιμένω να δω και γραπτώς την αποδοχή και να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.