Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή βιντεοσκοπούσε αστυνομικό που του «έκοβε» κλήση και το ανέβασε στο Instagram

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε έναν 27χρονο στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος; Βιντεοσκοπούσε αστυνομικό που του «έκοβε» κλήση και ανέβασε το βίντεο στο Instagram!

Ο κατηγορούμενος δημοσίευσε το βίντεο με συνοδεία υβριστικού περιεχομένου, λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε από το δικαστήριο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο έναν 27χρονο που βιντεοσκόπησε αστυνομικό κατά τη διάρκεια βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης και στη συνέχεια ανάρτησε το βίντεο, με υβριστικό περιεχόμενο, στο λογαριασμό του στο Instagram.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση μέσω Διαδικτύου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί έκαναν σήμα σε μια μοτοσυκλέτα να σταματήσει για έλεγχο και για να βεβαιώσουν τροχονομική παράβαση.

Τότε ο 27χρονος κατηγορούμενος που ήταν συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, την ώρα που ο αρχιφυλακας «έκοβε» κλήση, τράβηξε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Αργότερα το ανέβασε στο Instagram με υβριστικό περιεχόμενο.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.