Θεσσαλονίκη: Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ δύο επιχειρήσεις-Είχαν εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ

Metrosport Team24 Ιουλίου 2024

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ πιάστηκαν 27 επιχειρήσεις, οι οποίες εμπλέκονται σε υποθέσεις, αλλά και σε κυκλώματα έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων. 

Πρόκειται για επιχειρήσεις, που προβαίνουν στην έκδοση παραστατικών με εικονικές συναλλαγές, οι οποίες αποτελούν μέρος της αλυσίδας απάτης, και δύο εξ αυτών έχουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη.

Οι 27 περιπτώσεις αφορούν σε καθαρή αξία των εκδοθέντων ή/και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων άνω των 218 εκατ. ευρώ, ενώ ο αναλογών ΦΠΑ υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικά:  

1. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού Η/Υ, τα έτη 2020 και 2021 εξέδωσε 20 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 2,9 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 700.000 ευρώ.

2. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα έτη 2018 και 2019 έλαβε 11 και εξέδωσε 40 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 4,8 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 600.000 ευρώ.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.