Θεσσαλονίκη-Hub 26: Ποια είναι η επένδυση 80 εκατομμυρίων που εγκαινιάστηκε στα δυτικά

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2024

Στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/9) το πρώτο μεγάλης κλίμακας επιχειρηματικό βιοκλιματικό πάρκο της Βόρειας Ελλάδας, το Hub 26.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, πρόκειται για ένα «λαμπρό, καινοτόμο, σύγχρονης τεχνολογίας βιοτεχνολογικό πάρκο, αλλάζει μορφή», το οποίο αλλάζει την πόλη. 

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να βλέπουμε ένα δυναμικό αποτύπωμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να έρχεται σε μία περιοχή που έχει μπει σε μία τροχιά, που πρέπει να επιταχύνουμε την αναβάθμισή της», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Το Hub26 είναι έργο της OURANIA Α.Ε., κοινοπρακτικό σχήμα των DIMAND S.A. και PRODEA Investmet, επένδυση που ανέρχεεται στα 80 εκατομμυρία ευρώ, αποτελούμενη από πέντε κτήρια τα οποία έχουν 25.000 μέτρα ανωδομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hub26, σε συνδυασμό με το Μουσείο Ολοκαυτώματος, που πρόκειται να γίνει στην περιοχή, τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου της πρώην ζυθοποιίας fix, αλλά και τη γειτονική έκταση 125 στρεμμάτων του ΟΣΕ, έρχονται να συμπληρώσουν το ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία της εταιρείας για τη δωρεά της μελέτης ανάπλασης της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, που θα συνδέει τα διάφορα σημεία με το κέντρο της πόλης.

*Πηγή φωτογραφίας: dimand.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.