Θεσσαλονίκη-Fly Over: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για το κυκλοφοριακό

Metrosport Team27 Αυγούστου 2024

Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ το προσεχές διάστημα προκειμένου να δοθούν ανάσες στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω και της κατασκευής του Flyover, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (27/8) ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μετά την ευρεία συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για το Flyover που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, το προσεχές διάστημα αναμένεται να δημιουργηθούν δωρεάν θέσεις πρόσκαιρης στάθμευσης εντός της ΔΕΘ αλλά και στο λιμάνι, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να αφήνουν εκεί τα οχήματα τους για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο κέντρο μέσω ενός σχεδίου κυκλικής κυκλοφορίας που θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ και τη δημιουργία των κατάλληλων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατά πληροφορίες, οι θέσεις αυτές ανέρχονται σε 400 εντός της ΔΕΘ– οι οποίες θα δημιουργηθούν μετά την ολοκλήρωση της φετινής Έκθεσης- και 250 εντός του λιμανιού, με τον κ. Γκιουλέκα να διευκρινίζει πως οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε πρόσκαιρη στάθμευση και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να βρεθούν και άλλοι τέτοιοι χώροι για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα πλαστικά διαχωριστικά πασαλάκια αναμένεται να επιστρέψουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα τη Μητροπόλεως αλλά και σε αλλά κομβικά σημεία.

Παράλληλα, από το προσεχές φθινόπωρο μέσω της συνεργασίας της Google με το ΙΜΕΤ, οι πολίτες θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να βλέπουν στο κινητό τους την κατάσταση στους δρόμους και να επιλέγουν τις διαδρομές με τη λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε επίσης στην αυστηρή τήρηση των χωρών φορτοεκφόρτωσης αλλά και στο ενδεχόμενο να επεκταθεί η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων και σε άλλους Δήμους, πέραν του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τέλος ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης χαρακτήρισε άκρως σημαντική την παραχώρηση 4 γερανοφορων οχημάτων και 2 οχημάτων άμεσης επέμβασης από την Εγνατία Οδό ΑΕ για την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων από τον Περιφερειακό.

Σταϊκούρας: «Έτοιμο το 2027»

Βέβαιος ότι το έργο του Flyover θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, τον Μάιο του 2027, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύσκεψη που έγινε για το θέμα στο Διοικητήριο, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός έκανε γνωστό πως ο αριθμός των εργαζομένων στα εργοτάξια της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου έχει αυξηθεί από τις αρχές του Ιουλίου (από 200 σε 250), ενώ το ίδιο συνέβη και με τα βαρέα οχήματα και από 50, πλέον βρίσκονται στα έργα 80.

«Αυτό σημαίνει ότι το έργο προχωρά με υψηλές ταχύτητες και θα υλοποιηθεί με ακόμα καλύτερους ρυθμούς στο επόμενο χρονικό διάστημα. Για αυτό και λέμε ότι ισχύει απαρέγκλιτα η ημερομηνία ολοκλήρωσής του, δηλαδή ο Μάιος του 2027», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στις δυσμενείς, όπως παραδέχθηκε, κυκλοφοριακές συνθήκες, τις οποίες δημιούργησαν οι εργασίες για το Flyover και δυσκoλεύουν την κίνηση των οδηγών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.