Ενίσχυση της θέσης της στον κλάδο των αποθηκευτικών χώρων και των logistics, προγραμματίζει σταδιακά το επόμενο διάστημα η ΟΛΘ ΑΕ. Αρχικά μέσω της αξιοποίησης υφιστάμενων ακινήτων που τηρούν τις προδιαγραφές αποθηκευτικών χώρων και βρίσκονται στο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια - εφόσον η αγορά αποδείξει ότι έχει τέτοιου είδους ανάγκες - στη δημιουργία νέων ανάλογων και σύγχρονων χώρων και υποδομών τόσο μέσα, όσο και έξω – πάντα, όμως, πολύ κοντά και με άμεση διασύνδεση με το λιμάνι.
Ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες η ΟΛΘ ΑΕ έχει δημοσιοποιήσει, αλλά και κοινοποιήσει προς υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες και συνεργάτες της, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες και προθέσεις της αγοράς στο συγκεκριμένο κλάδο, ώστε να τις ικανοποιήσει με τον καταλληλότερο τρόπο. Εκείνο που ζητάει με την πρόσκληση από τις επιχειρήσεις είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 να καταθέσουν τις ανάγκες που έχουν στα πεδία των αποθηκευτικών χώρων (ξηρό φορτίο, υγρό φορτίο, ψυχόμενο/Reefer κλπ.), των κέντρων διανομής και της παροχής υπηρεσιών logistics προς τρίτους στην περιοχή. Αναλόγως του ενδιαφέροντος η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ σκοπεύει αρχικά να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις 22 αποθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο λιμάνι, κάποιες εκ των οποίων εδώ και χρόνια δεν αξιοποιούνται ή χρησιμοποιούνται μόνο τμηματικά. Πρόκειται για 11 αποθήκες επιφάνειας από 1.000 έως 4.900 τετρ. μέτρων –συνολικά 46.060 τετρ. μέτρα - εντός της Ελεύθερης Ζώνης του λιμανιού και άλλες 11 αποθήκες συνολικής επιφάνειας 22.383 τετρ. μέτρων – η καθεμία από 400 έως 6.000 τετρ. μέτρα εκτός της Ελεύθερης Ζώνης του λιμανιού. Τμήμα των 68.443 τετρ. μέτρων αποθηκευτικών χώρων, πλέον δεν χρησιμοποιούνται για το σκοπό που κτίστηκαν, ούτε για κάποιο άλλο λόγο, αποτελούν όμως μία σημαντική υποδομή, που η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ προτίθεται να αξιοποιήσει πλήρως.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί σημείο εκκίνησης για την επέκταση της ΟΛΘ ΑΕ σε έναν κλάδο απόλυτα συνυφασμένο με τη βασική δραστηριότητα ενός λιμανιού, δηλαδή τη διακίνηση φορτίων. Όπως, όμως, διευκρινίζουν παράγοντες της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ καταγράφεται ενδιαφέρον και από επιχειρήσεις με αποθηκευτικές ανάγκες, οι οποίες ενδεχομένως να μη συνδέονται ούτε να συναλλάσσονται απευθείας με το λιμάνι, όπως είναι για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ και οι εταιρείες ταχυμεταφορών. Είναι σαφές ότι πέραν της διαθεσιμότητας των αποθηκευτικών χώρων η χωροταξική τους θέση στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης συνιστά πλεονέκτημα, που δεν περνάει απαρατήρητο, ειδικά από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα κι έχουν ανάγκη για αποθηκευτική βάση όσο το δυνατόν πιο κοντά και βολικά στην ακτίνα της εμβέλειας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΛΘ ΑΕ κοινοποίησε την πρόσκληση ενδιαφέροντος και εκτός Ελλάδος, στους πελάτες και συνεργάτες που έχει στα γειτονικά κράτη των Βαλκανίων, που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να κάνουν τη διαμετακόμιση των φορτίων τους και επομένως γνωρίζουν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματά της θέσης του, καθώς και σε νέους υποψήφιους συνεργάτες. Επισημαίνεται ακόμη, ότι στο υπόδειγμα που συνοδεύει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν σε αυτή τη φάση να είναι κατά το δυνατόν τυποποιημένες και επομένως συγκρίσιμες, αλλά και εύκολα επεξεργάσιμες, υπάρχουν τρεις κατηγορίες για το χώρο που χρειάζεται ο καθένας (κλειστός, υπαίθριος στεγασμένος και υπαίθριος), κάτι που αποτελεί ισχυρή ένδειξη των προθέσεων της ΟΛΘ ΑΕ, ότι δηλαδή η αξιοποίηση μπορεί να ξεκινήσει από τις 22 αποθήκες, αλλά οι προοπτικές που υπάρχουν είναι πολύ ευρύτερες.
voria.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook