Θεσσαλονίκη: Δέσμευση Ταχιάου για μετρό και ενιαίο εισιτήριο σε Μέσα Μεταφοράς

Metrosport Team16 Ιουλίου 2024

Για τεχνολογική επανάσταση στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, απαντώντας σε ερώτησημτου Στράτου Σιμόπουλου για τη θαλάσσια συγκοινωνία.

Ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε στις μεγάλες παρεμβάσεις της κυβέρνηση, που εν πολλοίς αλλάζυον τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης, βελτιώνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.

«Το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΟΑΣΘ, το οποίο όπως έχει προαναγγείλει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο:

Το νέο μοντέλο αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, έχει ως στόχο όχι μόνο την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων του Οργανισμού, αλλά και την πλήρη αναβάθμιση των συγκοινωνιών της πόλης. Το σχέδιο του Υπουργείου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, εκκρεμότητα που υφίσταται από το 2017 οπότε και έγινε η κρατικοποίησή του, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος, σωστός και λειτουργικός Οργανισμός με όρους των επόμενων δεκαετιών. Και αυτό γιατί παρά τη βελτίωση του τελευταίου διαστήματος στην απόδοση του Οργανισμού, εξακολουθεί να υπάρχει λειτουργική αδυναμία, κυρίως λόγω των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του και της δυσκολίας εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός εναρμονισμένος με το Ενωσιακό Δίκαιο και το πλαίσιο που επιτάσσει η βιώσιμη αστική κινητικότητα», σημείωσε αρχικά.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών για το μετρό βρίσκονται σε εξέλιξη στον σταθμό της Νέας Ελβετίας, σε συνδυασμό με τον τερματικό σταθμό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, επιτρέποντας να προχωρήσει η συνολική αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης,

«Η Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, παράλληλα με τη λειτουργία του Μετρό, θα ζήσει μια επανάσταση στον χώρο των δημοσίων συγκοινωνιών, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται ορατό, χάρη στα 110 καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης», τόνισε ο κ. Ταχιάος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Υποδομών διαβεβαίωσε ότι όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν με το ενιαίο εισιτήριο, όπως συμβαίνει και στην Αθήνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.