Με χειροπέδες βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (13/10) δύο ανήλικοι μαθητές μετά από τηλεφώνημα που έκαναν στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφεραν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολείο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την άσκοπη κινητοποίηση της αστυνομίας.
Πρόκειται για δύο παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και στη συνέχεια της ημέρας αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο τηλεφώνημα που έκαναν οι δύο ανήλικοι στο "100" ανέφεραν πως έχει τοποθετηθεί «βόμβα» στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Γενικό Λύκειο Κορδελιού. Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις εφάρμοσαν το πρωτόκολλο και αφού προχώρησαν στην εκκένωση του χώρου έγινε ενδελεχής έλεγχος προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δεν υφίστανται κάποια απειλή.
Αυτό που δεν περίμεναν οι δύο μαθητές ήταν ότι οι αστυνομικοί θα κατάφερναν να φτάσουν στα ίχνη τους και ότι θα τους συλλάμβαναν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών μέσα από τις μαρτυρίες που συνέλεξαν και από άλλα στοιχεία, αποδείχθηκε ότι οι δύο ανήλικοι κάλεσαν στην Άμεση Δράση από τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα και όχι από κάποιο κινητό τηλέφωνο.
Τουλάχιστον τέσσερις κλήσεις για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε 48 ωρες
Σημειώνεται ότι μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε γίνει ξανά τηλεφώνημα στο «100» για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν συνολικά τρία σχολεία που βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα, ενώ την Τρίτη υπήρξε ξανά άσκοπη κινητοποίηση της αστυνομία έπειτα από τηλεφώνημα – φάρσα για ύπαρξη… βόμβας στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Δαναΐδων 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πολύ κοντά στο Δικαστικό μέγαρο. Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, ακολουθήθηκε πιστά το πρωτόκολλο και το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.
Protothema.gr