Θεσσαλονίκη: Από τη Δευτέρα έλεγχοι και πρόστιμα για τα ηλεκτρικά πατίνια

Metrosport Team10 Αυγούστου 2024

Σε σειρά αυστηρών ελέγχων για τα ηλεκτρικά πατίνια προχωρά από τις 12 Αυγούστου η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την επιβολή προστίμων, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο  ο δήμος να απαγορεύσει τη χρήση τους, εάν οι εμπλεκόμενες εταιρείες που τα διαθέτουν δεν συμμορφωθούν.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή (9/8) ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοτήτων Κώστας Τσιαπακίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των τεσσάρων εταιρειών που έχουν προς διάθεση ηλεκτρικά πατίνια και των δύο με ηλεκτρικά σκούτερ, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που έχουν ήδη καταγραφεί από τη λανθασμένη χρήση.

Μιλώντας στη voria.gr, ο Κώστας Τσιαπακίδης τόνισε ότι θα γίνονται έλεγχοι όχι μόνο για την τήρηση του ΚΟΚ, αλλά και για τη χρησιμοποίηση των πατινιών από ένα μόνο άτομο και όχι από δύο. 

«Σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα. Για τη μη χρήση κράνους και προστατευτικών μέσων το πρόστιμο θα είναι στα 40 ευρώ», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα, ο δήμος και η διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας θα εξετάσει χώρους που θα μπορούν να σταθμεύουν οι εταιρείες τα ηλεκτρικά πατίνια, αφού πρώτα καταβάλουν τα ανάλογο αντίτιμο.

«Η επόμενη κίνησή μας, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία μας, θα είναι να ζητήσω από το δημοτικό συμβούλιο απόφαση για την απαγόρευσή τους. Πρέπει τα πατίνια αυτά να χρησιμοποιούνται με βάση κάποιους κανόνες και να προστατεύονται όλοι, και οι χρήστες τους, και οι πεζοί αλλά και οι οδηγοί των άλλων οχημάτων», υπογράμμισε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.