Θεσσαλονίκη: Απλήρωτοι 60 εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου Nikopolis-Αναστέλλεται η λειτουργία του

Metrosport Team04 Απριλίου 2024

Τη λειτουργία του αναστέλλει το πεντάστερο ξενοδοχείο Nikopolis, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς συνολικά 60 εργαζόμενοί του έχουν μείνει απλήρωτοι.

Σύμφωνα με το ΕΡΤnews, την προηγούμενη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι, όπως είπαν οι ίδιοι σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ, κλήθηκαν από το λογιστήριο να υπογράψουν απολύσεις, τις οποίες αρνήθηκαν καθώς δεν είχαν καταβληθεί δεδουλευμένα τους, ούτε και αποζημιώσεις. Το Σάββατο αποχώρησαν και οι τελευταίοι πελάτες.

Το κτίριο ανήκει σε επιχειρηματία από το 2018, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα προέβη σε κατασχέσεις μέρους του εξοπλισμού σε βάρος του ξενοδόχου, έναντι χρεών. 

«Εμείς θα πάμε και στην Ένωση Ξενοδόχων, καθώς ο ξενοδόχος είναι και στα διοικητικά της και αύριο το μεσημέρι θα συναντηθούμε και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για να αναδειχθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ζητούν τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις τους και καμία μεταβολή στο καθεστώς εργασίας και ασφάλισης τους, εάν συνεχιστεί υπό νέα διοίκηση η λειτουργία της επιχείρησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.