Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

Την αναβολή της δίκης για την υπόθεση θανάτου της 14χρονης Γεωργίας από την Επανομή Θεσσαλονίκης, ύστερα από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, τον Ιούνιο του 2021, αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ένας γιατρός που τέλεσε το μοιραίο χειρουργείου, αναβλήθηκε μετά από αίτηση της υπεράσπισης, με τη νέα δικάσιμο να προσδιορίζεται το επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί ο όρος να μην συμμετάσχει σε χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, δεδομένου ότι υπήρξαν δύο προηγούμενες καταδίκες του για ανάλογα περιστατικά, έπειτα από παρόμοια χειρουργεία.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης, ο χειρουργός αντιμετωπίζει τις πράξεις της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου, σε βαθμό πλημμελήματος.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αρχές απήγγειλαν νέες διώξεις μετά από σχετική μήνυση της οικογένειας της 14χρονης, για το περιεχόμενο των μαρτυρικών καταθέσεων της πλευράς του γιατρού στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκε η αγωγή αποζημίωσης των οικείων της ανήλικης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι νέες διώξεις στρέφονται κατά του γιατρού, ενός συγγενικού του προσώπου και δύο συναδέλφων του, ενώ αφορούν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, της απλής συνέργειας στην προηγούμενη, της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση, κατά συρροή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.