Θεσσαλονίκη: Νέο «όχι» στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα Αρετσούς

Metrosport Team18 Ιουλίου 2024

Με ομόφωνη απόφαση η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απορρίπτει τελείως την περιβαλλοντική μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για τη μετατροπή της μαρίνας της Αρετσούς σε τόπο real estate.

Είναι το δεύτερο «όχι» καθώς είχε προηγηθεί γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς με την οποία απέρριψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα. Ο δήμος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητά την κατάργηση του προεδρικού διατάγματος για την ανάπλαση στην Αρετσού και το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κάτοικοι, αλλά και η δήμαρχος της περιοχής, Χρύσα Αράπογλου,, το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ θα οδηγήσει στην τσιμεντοποίηση στην Αρετσού. Το σχέδιο προβλέπει τουλάχιστον 12.000τ.μ. δόμησης, μπάζωμα ενός τμήματος της μαρίνας, δημιουργία καταστημάτων, χώρων εστίασης, αθλητικά κέντρα. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζητούν αναβάθμιση της περιοχής, αλλά με πιο βιώσιμα μέτρα. Στο τραπέζι είναι να παραμείνει ελεύθερη η πρόσβαση στη μαρίνα.

Στο πλευρό των κατοίκων είναι και οι ψαράδες που θα μεταφερθούν στο νέο αλιευτικό καταφύγιο, και αυτό που ζητούν και οι ίδιοι είναι η ελεύθερη πρόσβαση στη μαρίνα και η ανάπτυξη με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.