Θεσσαλονίκη: Κατέγραφε με το κινητό της γονείς με προβλήματα όρασης και τα παιδιά τους

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Μια γυναίκα καταδικάστηκε από Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, επειδή κατέγραφε με το κινητό της τηλέφωνο μια οικογένεια που διέμενε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα κοντά στο πατρικό της σπίτι. Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε ότι η οικογένεια αποτελούνταν από ένα ζευγάρι με προβλήματα όρασης και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 8 και 3 ετών, την περίοδο που συνέβη το περιστατικό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω της ιδιότητας της κατηγορούμενης ως νομικού, που καθόρισε την ειδική δωσιδικία της. Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι οι ενέργειές της προήλθαν από «δικαιολογημένο ενδιαφέρον», με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες ώστε να παρέμβουν.

«Το θεωρούσα καθήκον μου ως πολίτης», δήλωσε στην απολογία της, αναφέροντας ζητήματα που σχετίζονται με την επιμέλεια και φροντίδα των παιδιών, καθώς και την ασφάλεια, καθώς, όπως ανέφερε, το 8χρονο παιδί ήταν υποχρεωμένο να μαγειρεύει για την οικογένεια.

Η μάρτυρας μητέρα, από την πλευρά της, τόνισε: «Είχε εμμονή μαζί μας, ήθελε να μας διώξει από το σπίτι», προσθέτοντας ότι η οικογένεια έχει μετακομίσει σε άλλη πόλη από τότε. Η δικογραφία περιλάμβανε φωτογραφίες και ηχητικό υλικό από την οικογένεια, που, κατά το κατηγορητήριο παρήχθη παράνομα.

Παρά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παράνομη αποτύπωση σε υλικό φορέα, με την αναγνώριση ελαφρυντικού. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.