Θερμή υποδοχή για τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες στο «Ελ. Βενιζέλος»!

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2024

Επέστρεψαν από το Παρίσι, έχοντας τις… αποσκευές τους, γεμάτες μετάλλια. Η ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 βρέθηκε και πάλι στη “βάση” της και αποθεώθηκε απ’ όσους βρέθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.


Μια ημέρα μετά την Τελετή Λήξης των παραολυμπιακών Αγώνων 2024, οι Έλληνες αθλητές πήραν το αεροπλάνο της επιστροφής και έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής στο “Ελ. Βενιζέλος”, από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του αθλητισμού.


Ο Νάσος Γκαβέλας, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, ο Κωνσταντίνος Τζούνης, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Team Hellas εμφανίστηκαν έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό τους και είχαν τον κόσμο να τους δίνει απλόχερα το χειροκρότημα του και να τους υποδέχεται με ελληνικές σημαίες και την ιαχή “Ελλάς”.


Να αναφέρουμε ότι τα… βλέμματα συγκέντρωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, η οποία συγκίνησε με το ιστορικό πρώτο της χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον υγρό στίβο, ανήμερα των γενεθλίων της, όπως και οι Χριστίνα Γκέντζου και Ελένη Παπασταματοπούλου, που έφεραν στην Ελλάδα τα πρώτα της μετάλλια στο τάε κβον ντο, σε Παραολυμπιακούς Αγώνες (τις υποδέχθηκε ο Ολυμπιονίκης, Μιχάλης Μουρούτσος).


Η ελληνική παραολυμπιακή αποστολή κατάφερε να κατακτήσει συνολικά 13 μετάλλια, εκ των οποίων 3 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα.

Η Ελλάδα σκαρφάλωσε στην 32η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Παραολυμπιονικών με τα χαμόγελα, φυσικά να περισσεύουν γι’ αυτή την τόσο μεγάλη κατάκτηση!

Συνολικά η χώρα εκπροσωπήθηκε με 37 αθλητές και αθλήτριες (συν 3 συνοδούς) οι οποίοι έδωσαν τη… ψυχή τους, για να κάνουν υπερήφανους τους εαυτούς τους αλλά και τους Έλληνες.


Στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο απολογισμός της Ελλάδας ήταν εξαιρετικός.

  • 13 μετάλλια στο σύνολο, με 3 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα
  • 5 τα αθλήματα στα οποία κέρδισαν μετάλλια Έλληνες
  • 6 νέους μεταλλιούχους
  • 4 μεταλλιούχους κάτω των 24 ετών, δύο μόλις 19 ετών
  • 35 πλασαρίσματα στην πρώτη 8αδα, που σημαίνει 35 Παραολυμπιονίκες
  • 30 παρουσίες σε τελικούς

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.