Θέος: «Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο και σβήνουμε το πρώτο»

Παναγιώτα Χαλκιά05 Ιουλίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΛΚΙΑ

Απογοητευμένος και παράλληλα ικανοποιημένος για την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Τάσος Θέος μετά το τέλος της αναμέτρησης της Εθνική Ελλάδος με τη Νορβηγία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 που διεξάγεται στη Μάλτα. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε συγγνώμη για την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, την οποία θα ήθελε να σβήσει καθώς η ομάδα έχασε την ταυτότητα της και έκανε πολλά και τραγικά λάθη. «Στο πρώτο μέρος χάσαμε την ταυτότητα μας. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο και δεν ξέρει να χάνει και να δέχεται πολλά γκολ. Το άγχος, τα ατομικά λάθη και τα πρώτα γκολ που δεχθήκαμε γρήγορα μας έριξαν την ψυχολογία και βρεθήκαμε πίσω στο ημίχρονο με ένα σκορ που δεν το πιστεύαμε. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε εικόνα και αυτό μας δίνει θάρρος για τη συνέχεια. Είναι άδικο να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με τόσο κόπο. Θα στηριχθούμε σε αυτή την εικόνα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στα επόμενα παιχνίδια.Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο και σβήνουμε το πρώτο». 

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε και η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ φτάνοντας ένα βήμα πριν την ισοφάριση. Οι παίκτες μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο για να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Σε αυτή την αλλαγή βοήθησαν και τα λόγια του Θέου στα αποδυτήρια, ο οποίος τους ζήτησε: «Να πιστέψουν στον εαυτό τους, να γίνουν ξανά ομάδα, να βρουν τη συγκέντρωση τους, να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να κυνηγήσουν το γκολ. Τα παιδιά το έκαναν, βάλαμε γκολ και μέχρι το τέλος διεκδικήσαμε ένα θετικό αποτέλεσμα». 

Στην αλλαγή της εικόνας της γαλανόλευκης συνέβαλε και η είσοδος στο παιχνίδι του Στέφανου Τζίμα. Όταν ο προπονητής της Ελλάδος ρωτήθηκε για το λόγο που ο παίκτης δεν άρχισε το παιχνίδι, αρκέστηκε στο ότι: «Όλα τα παιδιά είναι ισάξια και είναι οι καλύτεροι. Το πρώτο ημίχρονο δεν μας βγήκε, στο δεύτερο μπήκαν κάποιοι παίκτες και άλλαξε η εικόνα μας. Κρατάμε αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.