Θεωρούμε πως τα παθήματα του Πρωταθλητή, έγιναν μαθήματα…

Αρις Νικολάκης26 Ιουνίου 2024

Τα πάντα ρει… Και στον Πρωταθλητή! Με μία σημαντική διαφορά συγκριτικά με τις άλλες ομάδες επιπέδου πρωταθλητισμού. Ο Πρωταθλητής έχει ήδη σφυρηλατημένη ψυχολογία. Με αμόνι την πίστη και σφυρί την αυτοπεποίθηση του τη σφυρηλάτησε στα πλέι οφ. Ως εκ τούτου ξεκίνησε με πλεονέκτημα από τα… αποδυτήρια την προετοιμασία του.

Το πλεονέκτημα αυτό βέβαια, πρέπει να αξιοποιηθεί. Για να υπάρξει ουσιαστικά κι ουχί θεωρητικά. Η αξιοποίηση του εξαρτάται από το αποτέλεσμα της μεταγραφικής δράσης του. Κι επί του παρόντος η δράση αυτή εξελίσσεται θετικά με κορυφαία στιγμή της την παραμονή του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Δεν παύει, να είναι μια καλή… Τι καλή; Εξαιρετική είναι αλλά δεν παύει να είναι μία αρχή για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η συνέχεια πάντως, δε θα είναι δρόμος στρωμένος με ρόδα. Με αγκάθια θα λέγαμε, και λέμε, είναι στρωμένος για τον Πρωταθλητή. Με τις… υποτροπές στα θέματα του Σουαλιχό Μεϊτέ και Θωμά Κεντζιόρα από εκεί που στον Πρωταθλητή καθόταν – που λέει ο λόγος – με το ένα πόδι πάνω στο άλλο… Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Κατά πως φαίνεται όμως, μέχρι τώρα έχουν γνώση οι φύλακες του…

Ναι μεν, όλα… Κι εάν όχι όλα, τα περισσότερα… Είναι ρευστά. Είναι ελεγχόμενα, δε. Φύγει δε φύγει (μάλλον, προς όφελος και δικό του και της ομάδας του) ο Στέφανος Τζίμας, ο Πρωταθλητής αναζητά κεντρικό επιθετικό περιωπής κι ολκής και περιοχής! Δίχως εμείς, να αποκλείουμε ένα ακόμη … θαύμα από τον… θαυματουργό Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά Θωμά Μουργκ με τον Μπουάνα Σαμάτα. Θα το ρισκάρει άραγε ο Ρουμάνος; Κάθε ημέρα δεν είναι Πασχαλιά, βλέπετε! Μείνει, δε μείνει ο Θωμάς Κεντζιόρα, ο Πρωταθλητής αναζητά κεντρικό αμυντικό πρώτης γραμμής. Κι ο Γουίλιαμ Εκόνγκ βλέπετε, δεν έπεισε. Συνάμα ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά εγγυώμενος την παραμονή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Ήδη για τον παλληκαρά του Πρωταθλητή φέρονται – κατά τον γερμανικό Τύπο- να σφάζονται ομάδες της Μπουντεσλίγκα.

Κι όλα αυτά ενώ βοά ο τόπος για το ενδιαφέρον σοβαρών ομάδων για τον Δομίνικο Κοτάρκσι και τον Μαγκομέντ Οζντόεφ! Δίχως τούτο να σημαίνει πως πωλούνται αμφότεροι αλλά να σημαίνει πως συζητούνται για πώληση – μία υπόθεση επιχειρούμε – εάν κι εφ’ όσον οι προσφορές αγοράς θαμπώσουν! Λέμε…

Γι’ αυτό επιμένουμε πως… Τα πάντα ρει και στον Πρωταθλητή με την σφυρηλατημένη ψυχολογία.! Έχουν όμως, κατά πως φαίνεται μέχρι τώρα, γνώση οι φύλακες του. Και θεωρούμε πως τα παθήματα του παρελθόντος στις μεταγραφές έγιναν μαθήματα. Τούτο μάλιστα, κρίνοντας επί του παρόντος τουλάχιστον, την διαχείριση των μεταγραφικών θεμάτων του Πρωταθλητή.

Για να δούμε λοιπόν, στη συνέχεια εάν κι εφ’ όσον ορθά, θεωρούμε πως τα παθήματα του Πρωταθλητή, έγιναν μαθήματα…

Κάτι ακόμη πριν κλείσουμε για σήμερα… Σημασία δεν έχει ο ρόλος του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Σημασία για τον Πρωταθλητή έχει η παρουσία του. Για να θυμίσουμε εδώ πως το φινάλε του (έργο Ιβάν Σαββίδη. Χριτς, χρατς) στη Βόλφσμπουργκ κατέστη αυλαία για τον ΠΑΟΚ. Η επιστροφή του «καπιτάο» κι η παραμονή του πρωτάρη στην Τούμπα, Ραζβάν Λουτσέσκου (επίσης έργο, Ιβάν Σαββίδη. Χριτς, χρατς) κατεστάθησαν θεμέλια για την οικοδόμηση ομάδας επιπέδου πρωταθλητισμού. Διαφωνείτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.