Άρης… made in Spain

Γιώργος Μάντζιος19 Αυγούστου 2024

Διαχρονικά ο Άρης έχει μια ιδιαίτερα σχέση με την Ισπανία τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά η φετινή πρεμιέρα στην Stoiximan Super League βρήκε τους «κίτρινους» να καταρρίπτουν ένα ακόμη ρεκόρ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Άρης παρατάχθηκε με 7+1 Ισπανούς στο βασικό του σχήμα, στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι: Κουέστα, Βέλεθ, Μάγιο, Μοντόγια, Μόντσου, Μανού Γκαρθία, Μορόν + τον Σαβέιρο που έχει ισπανικό διαβατήριο μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στη «Λα Μασία», παρότι έχει καταγωγή από το Εκουαδόρ. Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τους Φατόρε και Πάρντο που ήταν στον πάγκο, ο Άρης είναι πραγματικά… made in Spain, έχοντας μια δεκάδα Ισπανούς στο ρόστερ του. Αν μάλιστα αποκτηθεί και ο Χουάνκαρ για το αριστερό άκρο της άμυνας, μιλάμε για μια ολόκληρη ενδεκάδα!


Το… παρελθόν από την Ιβηρική

Υπενθυμίζεται πως την σεζόν 2006-2007 ο Άρης με την βοήθεια του Γιάννη Κόντη, άριστου γνώστης της ισπανικής αγοράς, κάνει άνοιγμα σε αυτήν, φέρνει προπονητή τον Κίκε Ερνάντεθ και αποκτά τους Πάμπλο Κοϊρα, Ρούμπεν Παλαθουέλος, Γιόναν Γκαρθία, Σέρχιο Κόκε, Άλεξ Πέρεθ, Χαβίτο και Χοσέ Ρέγιες. Λίγα χρόνια αργότερα έρχονται οι Σανσόν, Κάλβο, Χαβίτο, Χουάνμα, Πορτίγια, Οριόλ, επί εποχής Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο. 

Ισπανοί έρχονται και αργότερα επί Πάκο Ερέρα στον πάγκο της ομάδας, πέραν των Βέλεθ και Κουέστα που παραμένουν μέχρι σήμερα, οι Ματίγια και Μενέντεθ. Επίσης από τον πάγκο του Άρη έχουν περάσει οι επίσης Ισπανοί Χουάν Ολίβα και Λούκας Αλκαράθ, ενώ από την επίθεση έχει περάσει ο ποιοτικός Νταβίντ Αγκάνθο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.