Θέλτα: Κίνδυνος τιμωρίας για τον Άσπας επειδή «γκρέμισε» το VAR

Metrosport Team07 Νοεμβρίου 2023

Κίνδυνος τιμωρίας από τη La Liga για τον Ιάγο Άσπας της Θέλτα ο οποίος «γκρέμισε» το μόνιτορ του VAR, στο ισόπαλο 1-1 του Σαββάτου εντός έδρας, με τη Σεβίλλη.

Η ομάδα της Γαλικίας βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού με 7 βαθμούς σε 12 αγώνες και μόλις μία νίκη μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει μόνο δύο φορές στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Στο τελευταίο εξ’ αυτών κόντρα στους Ανδαλουσιανούς, η Θέλτα κέρδισε πέναλτι στο 96ο λεπτό μετά από μαρκάρισμα του Χεσούς Νάβας στον Τάσο Δουβίκα, αλλά μετά από έλεγχο του VAR η αρχική απόφαση ανακλήθηκε. Στη συνέχεια ο Άσπας, που είχε αντικατασταθεί, άρπαξε την οθόνη του VAR και την πέταξε στο έδαφος.

Ο 36χρονος απολογήθηκε μέσω των social media γράφοντας: «Έκανα ένα λάθος χθες. Δεν έπρεπε να διοχετεύσω έτσι την απογοήτευσή μου. Με πονάει γιατί δεν είναι το παράδειγμα που θέλω να δώσω στους νεότερους "Θελτίστας"».

Την Τετάρτη (8/11 θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της RFEF, έναν από τη La Liga κι έναν από το Consejo Superior de Deportes, ένα κυβερνητικό όργανο με αρμοδιότητα σε αθλητικά θέματα. Τότε θα ληφθεί απόφαση για το αν ο Άσπας θα αντιμετωπίσει κάποια ποινή.

Πάντως, την περασμένη σεζόν, ο Κολομβιανός Λουίς Σουάρες της Αλμερία γκρέμισε επίσης το μόνιτορ του VAR στο γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο και τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.