Θέλει να τελειώνει από σήμερα

Γιώργος Στράντζαλης24 Ιανουαρίου 2024

Να βάλει ισχυρές βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει ο Αρης στο σημερινό πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Η πρόκριση επί της ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα έχει ανοίξει το δρόμο προς τον μεγάλο τελικό, αλλά για να φτάσουν οι Κιτρινόμαυροι μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και να διεκδικήσουν τον τίτλο χρειάζεται να ξεπεράσουν ακόμη δύο εμπόδια. 

Η Νίκη Βόλου είναι το πρώτο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Αυτό φρόντισε να τονίσει σε πολλούς τόνους ο Άκης Μάντζιος στους ποδοσφαιριστές του αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να πάρουν από σήμερα ένα σκορ ασφαλείας ενόψει του αγώνα της επόμενης Τρίτης στο Πανθεσσαλικό. Παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια μάλιστα και την κόπωση που υπάρχει στην ομάδα, ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγές ή να δώσει ανάσες σε παίκτες που είναι επιβαρυμένοι. Στόχος του είναι από το πρώτο παιχνίδι ο Αρης να πάρει προβάδισμα έναντι της Νίκης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και για αυτόν τον λόγο θα παρατάξει επί το πλείστον παίκτες οι οποίοι αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας. 

Εκείνο που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα είναι η συμμετοχή ή όχι του Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας είναι το μεγάλο ερωτηματικό καθώς συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στη μέση και παρότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να φορέσει γάντια. Για λόγους αποφόρτισης, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, έμεινε εκτός αποστολής ο Λίντσεϊ Ρόουζ, ο οποίος προερχόταν από σημαντικό διάστημα αγωνιστικής αδράνειας και χρειάστηκε να παίξει σε τρία διαδοχικά ματς σε διάστημα μία εβδομάδας. 

Αντιθέτως, ο Μπράμπετς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, μία εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ και το πιθανότερο μάλιστα είναι να επιστρέψει δίδυμο με τον Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, αφού ο Βέλεθ δεν είναι ακόμη έτοιμος να βγάλει 90άλεπτο.

Η ταυτόχρονη απουσία των Τζούρασεκ, Ζουλ και οι περιορισμένες επιλογές στον άξονα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αλλαγών, με τον Βερστράτε και τον Νταρίντα να κάνουν δίδυμο, ενώ μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο αναμένεται να βρεθεί ένας εκ των Μανού Γκαρθία ή Φετφτατζίδη, ενώ στις πλευρές Σαβέριο (αριστερά) και Σουλεϊμάνοφ έχουν τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Εκτός από τους τραυματίες, εκτός αποστολής έμειναν οι Πάρντο, Ρουπ, Μενέντες, Ματαρίτα, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης και Κυριαζής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.