Θέλει Κρις Μπάνκστον ο Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Οκτωβρίου 2023

Ο Κρις Μπάνκστον (24, 2.05) είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Καστρίτη για να αντικαταστήσει τον τραυματία Μάνι Μπέιτς. Πρόκειται για τον 24χρονο φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των ψηλών. 

Ο Μπάνκστον αποφοίτησε φέτος από το πανεπιστήμιο Norfolk State έχοντας 14.2 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 1.5 κοψίματα κατά μέσο όρο έχοντας 68% στα σουτ εντός παιδιάς. Μάλιστα. συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της περιφέρειας του πανεπιστημίου του.

Το τρίποντο δεν είναι στοιχείο του παιχνιδιού του κι ας δείχνουν τα στατιστικά έναν ποσοστό της τάξεως του 40% καθώς στην κολεγιακή καριέρα του δεν έχει επιχειρήσει περισσότερες από επτά προσπάθειες. 

Το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Summer League του Λας Βέγκας με τη φανέλα της Μινεσότα δίχως όμως να εξασφαλίσει εγγυημένο συμβόλαιο. Το συγκεκριμένο γεγονός τον οδήγησε στην επιλογή της Ευρώπη και συμφώνησε με τη Χαποέλ Μπερ Σέβα. Ωστόσο, με την ισραηλινή ομάδα δεν πρόλαβε να «γράψει» συμμετοχή λόγω του πολέμου που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή και μάλιστα αυτός τον οδήγησε στην απόφαση αποχώρησής του από το Ισραήλ. 

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, η εταιρία εκπροσώπησης του παίκτη δήλωσε τη διαθεσιμότητά του στην αγορά κι έχοντας το bio του παίκτη στα χέρια του, ο Γιάννης Καστρίτης προχώρησε στην επιλογή του. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον τους τόσο την πλευρά του παίκτη όσο και την ισραηλινή ομάδα. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχώρησαν, αλλά παραμένει η εκκρεμότητα αποδέσμευσης του παίκτη από την Μπερ Σέβα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.