Στήλες The Mediterranean

«The Mediterranean»: Το συμφέρον της Ιταλίας προέχει στο Μπέργκαμο

Metrosport Team25 Μαΐου 2024

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Φτάσαμε και εδώ. Στην τελευταία αγωνιστική σε Serie A και La Liga που κλείνουν με διαφορετικά δεδομένα. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες, με χαρές, επιτυχίες και θετικό φινάλε να έχουμε…

Η Αταλάντα έκανε όχι απλά θετικό, ιδανικό φινάλε, ηχηρό, εντυπωσιακό και κυρίως πανάξιο με την πορεία της στο δεύτερο μισό της σεζόν και δη στο Europa League. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη και για τον Γκασπερίνι που έχτιζε χρόνια μια Αταλάντα που διαρκώς μεγάλωνε και έφτασε να δρέψει καρπούς. Πάμε και στα παρελκόμενα… Οι Μπεργκαμάσκι στο επόμενο Champions League ως κάτοχοι του Europa League, εξέλιξη που πανηγυρίστηκε από την σίγουρα 6η (και έχει σημασία αυτό) Ρόμα που κατά 99% θα κουνήσει κι εκείνη σεντόνι στο Ολίμπικο.

Οι Ιταλοί βάζουν πάνω απ’ όλα το κοινό τους συμφέρον. Θα κοιτάξουν να βγάλουν όσες περισσότερες ομάδες μπορούν στην Ευρώπη. Κέρδισαν την 5η θέση από το Ranking, θα βγάλουν και τη Ρόμα αν τερματίσει η Αταλάντα 5η όπου βρίσκεται. Και πιστεύω θα το επιδιώξει και η Αταλάντα αυτό, να μη φράξει το δρόμο της Ρόμα δηλαδή. Αρχής γενομένης από το ματς-πάρτι όπου υποδέχεται την άμεσα ενδιαφερόμενη Τορίνο που «καίγεται» για νίκη και το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Conference League από την… 9η θέση. Στο ιδανικό ιταλικό σενάριο: 6 ομάδες στο CHL, 2 στο EUL και 1 στο ECL. Στο μεθύσι του ευρωπαϊκού τίτλου η Αταλάντα, με ξεκούραση και αποθέωση, χωρίς να θέλει να κόψει τη Ρόμα και στηρίζοντας την πρόσθετα υποψήφια ευρωπαία Τορίνο…

Ονειρικό σενάριο και για την Γκρανάτα της οποίας θα ηγηθεί o… Νερατζούρι, Ντουβάν Σαπάτα που αποτελεί επιλογή να σκοράρει σε οικείο περιβάλλον. Ο Κολομβιανός αγωνίζεται δανεικός από την Αταλάντα στην Τορίνο φέτος, έχει σκοράρει 13 φορές φέτος (12 Τορίνο και 1 Αταλάντα) και στο 3-0 του πρώτου γύρου, πέτυχε δύο απέναντι στην ομάδα στην οποία ανήκει.

Το άλλο ερωτηματικό στην Ιταλία είναι τι θα κάνει η Ρόμα. Πώς θα συμπεριφερθεί ως ρυθμιστής της μάχης υποβιβασμού ανάμεσα σε Φροζινόνε-Ουντινέζε και Έμπολι την οποία αντιμετωπίζει στο Κάρλο Καστελάνι. Από τη μια οι διεθνείς που ετοιμάζονται για το Euro και δεν θα βάλουν τα πόδια στη φωτιά και οι απουσίες, από την άλλη η απαίτηση για αξιοπιστία από πολύ κόσμο, ίσως λίγο και η συμπεριφορά της Ουντινέζε στο μεταξύ τους παιχνίδι. Τώρα όσον αφορά στα πρόσωπα; Ο Ντε Ρόσι είχε προπονητή τον προπονητή της Φροζινόνε, Ντι Φραντσέσκο, αλλά και συμπαίκτη στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία του 2006 τον Φάμπιο Καναβάρο, προπονητή της Ουντινέζε. Είναι και ο Μπαλντάντζι που θα αντιμετωπίσει πρώην συμπαίκτες του οι οποίοι θα «πεθαίνουν» για σωτηρία. Πολύ μπερδεμένο. Ένα περίεργο πάντως στατιστικό θέλει τη Ρόμα «ερωτευμένη» με τους 63 βαθμούς. Με τόσους τερμάτισε τις τελευταίες 3 διαδοχικές σεζόν. Και μαντέψτε: 63 έχει και πριν το ματς.

Είναι λογικό αυτό το παιχνίδι, όπως και το Φροζινόνε-Ουντινέζε να παιχθούν στο Live. Στα σενάρια: Η Έμπολι σώζεται με νίκη επί της Ρόμα ότι κι αν συμβεί. Την ίδια στιγμή στο Στρίπε η Φροζινόνε θα σώζεται με 1Χ και η Ουντινέζε μόνο με 2. Αν έρθουν ισόπαλες Έμπολι-Ρόμα, η Φροζινόνε γίνεται αδιάφορη και η Ουντινέζε σώζεται με Χ2 και πέφτει η Έμπολι. Με ισοπαλία Έμπολι-Ρόμα και νίκη της Φροζινόνε επί της Ουντινέζε θα έχουμε διπλό μπαράζ Έμπολι-Ουντινέζε (0-0 και 1-1 τα μεταξύ τους). Αν κερδίσει η Ρόμα στην Τοσκάνη, πέφτει η Έμπολι ότι και αν συμβεί στο Φροζινόνε-Ουντινέζε.

Στην Ισπανία η τελευταία αγωνιστική δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα σε ευρωπαϊκά εισιτήρια και υποβιβασμό. Μια επιλογή κράτησα από το Οσασούνα-Βιγιαρεάλ. Ο Αλεξάντερ Σέρλοθ χρειάζεται ακόμη 2 γκολ για να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Ντιέγκο Φορλάν, που είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ που έχει βγει πρώτος σκόρερ στη La Liga. Ο Νορβηγός έχει 23 γκολ, είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας και τον ακολουθεί ο Αρτέμ Ντόβμπικ της Χιρόνα με 21. Κανένα από τα 23 γκολ του δεν προήλθε από πέναλτι. Κράτησα ως επιλογή 2+ γκολ Σέρλοθ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΤΟΡΙΝΟ 2 & Anytime σκόρερ Σαπάτα

ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Σέρλοθ 2+Γκολ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.