Στήλες The Mediterranean

«The Mediterranean»: Τα κίνητρα της επιβίωσης στο φινάλε

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Καλό Σαββατοκύριακο σ’ όλους! Επιστρέφουμε μετά τις γιορτές με σχηματισμένους τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και τους… υπολογισμούς βαθμών και σεναρίων. Τα κίνητρα ειδικά της επιβίωσης μπορεί να «μιλήσουν» στο φινάλε.

Στην Ιταλία στη μάχη παραμονής τα πράγματα είναι δύσκολα και περίπλοκα για Σασουόλο, Έμπολι και Φροζινόνε. Θεωρητικά απλοποιημένα για την Ουντινέζε που έχει τρία εξάποντα. Το Τζένοα-Σασουόλο μπορεί να κρίνει και να δείξει πολλά. Για τη Βερόνα που «βράζει στο ίδιο καζάνι» φυσικά, η νίκη επί της Φιορεντίνα ήταν μεγάλη ανάσα, αλλά δεν αρκεί και χρειάζεται συνέχεια. Στο πρόγραμμα έχει θεωρητικά εύκολο ματς με τη Σαλερνιτάνα (εκτός) και την Ίντερ στο Μπεντεγκόντι στο φινάλε. Θα χρειαστεί βαθμούς ή βαθμό για να ξεμπερδεύει. Η Τορίνο από πλευράς της εξαιρετικά δύσκολα θα φτάσει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο με Μίλαν και Αταλάντα (Μπέργκαμο) μπροστά της. Ίσως και η παρουσία του Τζούριτς που έχει μεγάλο παρελθόν στη Βερόνα να μην είναι εντελώς απαρατήρητη.

Δεύτερη στάση στο Μπέργκαμο όπου Αταλάντα και Ρόμα συγκρούονται με διαφορετικά δεδομένα μετά τους ημιτελικούς του Europa League. Για την Αταλάντα η χρονιά στο φινάλε της κλείνει… μαγικά: Φαβορί για τη θέση του CHL στη Serie A (έχει ματς λιγότερο), πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό (Europa League) και προοπτική για τίτλο στον τελικό κυπέλλου Ιταλίας την ερχόμενη Τετάρτη απέναντι στη Γιουβέντους στο Ολίμπικο! Η Ρόμα απεναντίας πλησίασε στην ανατροπή, αλλά η φετινή Λεβερκούζεν είναι ασύλληπτη και επιστρέφει για να τα δώσει όλα στο Μπέργκαμο για να βρεθεί στο επόμενο CHL. Με δεδομένη τη διαχείριση κούρασης και σερί «τελικών» αλλά και εντυπωσιακή η Αταλάντα, με σερί σπουδαία ματς και… μονόδρομο μπροστά της η Ρόμα, πιθανό να δούμε γκολ από δύο επιθετικές ομάδες. Τίμιο το 1,70-1,75 του goal goal, τείνω και προς το 1Χ της έδρας.

Στην Ισπανία δύο «πρέπει» ξεχώρισα στην «ουρά». Αρχικά αυτό της Μαγιόρκα κόντρα στη Λας Πάλμας που… σέρνεται τελευταία με διαδοχικές ήττες, επτά στον αριθμό, αλλά στους 37 που παραμένει μαθηματικά στην κατηγορία και είναι άνετη. Έχει «ευκαιρία» η Μαγιόρκα (που παίζει εντός με την Αλμερία και εκτός με Οσασούνα και Χετάφε) να πάρει τη νίκη σε σημαντικό σημείο της σεζόν, ώστε να κρατήσει (τουλάχιστον) τη διαφορά με την Κάντιθ στους 6 βαθμούς. Αν βγάλει το σοβαρό της πρόσωπο, τη δύναμη με την οποία παίζει στο γήπεδό της και με το κίνητρο έντονο, η Μαγιόρκα έχει τη δυνατότητα να πάρει το ματς με τη Λας Πάλμας.

Σε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς είναι η Κάντιθ που «κυνηγάει» και από το -6 τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά. Με τα τέσσερα ματς στην Ανδαλουσία (με Σεβίλλη και Αλμερία εκτός έδρας και τη Λας Πάλμας εντός) «επιβάλλεται» να κάνει αντεπίθεση για να σωθεί και είναι ομάδα που δίνει μάχη μέχρι τέλους. Απέναντί της θα έχει την αδιάφορη βαθμολογικά Χετάφε η οποία θα έχει και αγωνιστικά προβλήματα. Αν θέλει να σωθεί η Κάντιθ πρέπει να κερδίσει και θα τα δώσει όλα με τη Χετάφε…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΒΕΡΟΝΑ – ΤΟΡΙΝΟ 1Χ & Under 2,5

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΡΟΜΑ G/G

ΜΑΓΙΟΡΚΑ - ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ 1 & Under 3,5

ΚΑΝΤΙΘ – ΧΕΤΑΦΕ 1

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.