The Mediterranean: Στέψη κόντρα στην… καταρρακωμένη αιώνια αντίπαλο

Metrosport Team20 Απριλίου 2024

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Θα ράψει τη Δευτέρα το 2ο αστέρι στη φανέλα η Ίντερ; Τι πιο ιδανικό ως σενάριο για τους Νερατζούρι να το πετύχουν κόντρα στην καταρρακωμένη και αιώνια αντίπαλό τους, Μίλαν, στο derby della Madonnina. Στους… ευρωπαίους και τα κίνητρα της εποχής οι επιλογές μας.

Στην Ιταλία χρονικά πρώτη στάση σ’ ένα από τα ντέρμπι της Λομβαρδίας ανάμεσα στη Μόντσα και την Αταλάντα. Οι Μπεργκαμάσκι έχουν δύσκολη έξοδο μετά την ευρωπαϊκή πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League επί της Λίβερπουλ την περασμένη Πέμπτη. Θα παίξουν προφανώς με «αέρα», αλλά και απαραίτητα πολύ συγκεντρωμένα γιατί συνεχίζει να «κυνηγά» το εισιτήριο του Champions League και την 5η θέση. Η Μόντσα δεν είναι φαβορί, αλλά έχει κάποιες ελπίδες για την 7η θέση, όμως αγνοεί τη νίκη σε 3 ματς. Εντός έδρας σκοράρει και δέχεται γκολ (20-21) ενδεικτικό και του επιθετικού πλάνου του Παλαντίνο και τον ρυθμό των αγώνων της. Με την Αταλαντα να «κουβαλάει» και κούραση, πιθανό να το εκμεταλλευτεί η Μόντσα, ανοικτό ματς προμηνύεται και μου αρέσει η επιλογή στα γκολ.

Το derby della Madonnina Μίλαν-Ίντερ θα γίνει τη Δευτέρα, με τους δύο… κόσμους του Μιλάνου σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Ξεκίνησαν στην ίδια αφετηρία φέτος, με 19 πρωταθλήματα και κίνητρο ποια θα ράψει πρώτη το 2ο αστέρι στη φανέλα. Η Ίντερ μετά την ισοπαλία της με την Κάλιαρι χρειάζεται νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά τη Δευτέρα το 20ο Scudetto της. Τι πιο ιδανικό ως σενάριο να το πράξει κόντρα στους «Ροσονέρι». Η Μίλαν βρίσκεται στην απόλυτη απογοήτευση με δεύτερη ήττα από τη Ρόμα και αποκλεισμό και από το Europa League, χωρίς κανέναν στόχο ως το φινάλε της σεζόν, με κράξιμο στη Ρώμη από τους οπαδούς και μοναδικό «κίνητρο» να μην πανηγυρίσει η Ίντερ το πρωτάθλημα (που θα το πάρει ούτως ή άλλως…) απέναντί τους. Ναυαγισμένο καράβι θυμίζει η Μίλαν, για την Ίντερ έχει μείνει μόνο η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου και αυτό θα επιδιώξει τη Δευτέρα…

Στην Ισπανία στηρίζω Βιγιαρεάλ, Θέλτα και Βαλένθια. Οριακά άφησα έξω τις Νυχτερίδες, ίσως επειδή πρόκειται και ματς για την 7η θέση. Η Βιγιαρεάλ αγωνίζεται στην Ανδαλουσία κόντρα στην Αλμερία η οποία δεν υποβιβάστηκε τυπικά και μαθηματικά ακόμη, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να τα καταφέρει. Αν την κερδίσει η Βιγιαρεάλ, τότε αυτό θα οριστικοποιηθεί. Η Βιγιαρεάλ έκανε καλό ματς στο Σαν Μαμές κόντρα στην Αθλέτικ και πήρε ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα για τον στόχο του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Είναι βελτιωμένη με Μαρθελίνο και σαφώς πιο αποδοτική. Θα προσπαθήσει να… αναβάλει τον υποβιβασμό της η Αλμερία, αλλά το κίνητρο της Βιγιαρεάλ, όπως και η ποιότητά της είναι μεγαλύτερα.

Ισχυρό κίνητρο έχει και η Θέλτα για την αποφυγή του υποβιβασμού και χρειάζεται τους βαθμούς στο Μπαλαΐδος κόντρα στη Λας Πάλμας. Οι Κανάριοι βρίσκονται σε κρίση με τέσσερις σερί ήττες, στις οποίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και για τη Θέλτα που ψάχνει πάση θυσία βαθμούς, ίσως αυτή η στιγμή να είναι καλός αντίπαλος για βαθμούς στην έδρα της. Έχει δείξει βελτίωση και δεν έχει δεχθεί γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια της στο Βίγκο. Το κίνητρό της μεγάλο, το αντίστοιχο της Λας Πάλμας αγνοείται καθώς στους 37 βαθμούς και 12η δεν πάει για πουθενά, ενώ έχει να κερδίσει από 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή 7 σερί ματς. Δύσκολο θα είναι για τη Θέλτα που το χρειάζεται, ίσως οριακά και με λίγα γκολ να το πάρει καθώς μόνο στο 2-2 με τη Χετάφε ξέφυγε το σκορ στην έδρα της.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΟΝΤΣΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ G/G & Over 2,5

ΜΙΛΑΝ - ΙΝΤΕΡ 2

ΘΕΛΤΑ - ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ 1 & Under 3,5

ΑΛΜΕΡΙΑ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.