Στήλες The Mediterranean

The Mediterranean: Πρόσωπα, παράπονα και… γκρίνια

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος25 Αυγούστου 2024

Γράφει ο: Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Στην Ιταλία κάνουν πρεμιέρα σε «Μαραντόνα» και «Ολίμπικο» Νάπολι και Ρόμα με πολύ διαφορετικό κλίμα. Αρχικά η Νάπολι που ήταν κάκιστη επιεικώς στην πρεμιέρα του Μπεντεγκόντι χάνοντας 3-0 από τη Βερόνα έχει μπει ήδη στην πίεση, ο Κόντε ζήτησε συγγνώμη και στα μεταγραφικά κόλλησε για μέρες, αποκτώντας τον Νέρες και περιμένοντας ακόμη Λουκάκου-ΜακΤομινεϊ. Η Μπολόνια είναι αλλαγμένη μετά τις προσθαφαιρέσεις, αλλά με στοιχεία… Ιταλιάνο πλέον, που φάνηκαν στην ισοπαλία 1-1 με την Ουντινέζε όπου είχε υπεροχή, αλλά δίχως ουσία. Ανοικτό παιχνίδι προμηνύεται πάλι με τη Νάπολι στο άγχος (δεν έχει σκοράρει ακόμα), την Μπολόνια να ξυπνά μνήμες του περσινού 0-2 και τον Ιταλιάνο να έχει πάρει αποτελέσματα με τη Φιορεντίνα μέσα στη Νάπολι. Με την εικόνα τους οι Παρτενοπέι δεν είναι ξεκάθαρο φαβορί. Αξία στο Χ2 (1,90) και με πιθανό Goal Goal (1,80). Μια επιλογή που αρέσει είναι το Over 3,5 κόρνερ της Μπολόνια (1,88). Στην πρεμιέρα έφτασε στα 9. Ο Ρικάρντο Ορσολίνι εκτελεί τα πέναλτι, αλλά και ως εξτρέμ μετρά πολλά γκολ τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει πληγώσει στο παρελθόν τη Νάπολι μέσα στο Μαραντόνα, είναι υποψήφιος για σκόρερ (4,00).

Για τη Ρόμα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όχι πως εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της, κάθε άλλο. Προβλημάτισε στο 0-0 με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Είναι σε πολύ διαφορετικό mood όμως η ομάδα του Ντε Ρόσι. Έχει όμως πολύ ενθουσιασμό με την παραμονή του Πάουλο Ντιμπάλα που αρνήθηκε την πολύ δελεαστική και μεγάλη πρόταση της Αλ Κάντσια από τη Σαουδική Αραβία! Η Έμπολι βολεύτηκε στο 0-0 στη Μόντσα χωρίς φάσεις, δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα σ’ ένα ματς που δεν είχε τίποτα να προσφέρει. Πέρσι η Ρόμα έκανε… πάρτι κερδίζοντας την Έμπολι με 7-0. Βάση και ικανοποιητικό το 1&Over 1,5 (1,83), στις επιλογές να δούμε τον Ντιμπάλα (2,45) να πανηγυρίζει με γκολ την παραμονή του στη Ρώμη, πιθανός και ο Ντόβμπικ (2,10) που είχε δοκάρι στη Σαρδηνία και ψάχνει το πρώτο του γκολ.

Στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Μπέλιγχαμ και με την πρώτη του Εμπαπέ στο Μπερναμπέου υποδέχεται τη Βαγιαδολίδ, με την οποία και καλές σχέσεις έχει και βαριά παράδοση να την κερδίζει όταν την υποδέχεται στη Μαδριτη. Η Ρεάλ διαμαρτυρήθηκε με βίντεο για τη διαιτησία του αγώνα με τη Μαγιόρκα και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου… Όταν φωνάζει η Ρεάλ, το πέναλτι συνήθως έρχεται. Θα είναι άλλωστε και ο τρόπος παιχνιδιού της τέτοιος που θα «πατήσει» πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Μια χαρά ο καταλογισμός πέναλτι στο ματς (2,95).

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι στη Μαδρίτη απόψε, η Ατλέτικο υποδέχεται τη Χιρόνα. Πρώτη παρουσία στη νέα χρονιά στο Μετροπολιτάνο για Λε Νορμάντ και Χούλιαν Άλβαρες σύμφωνα με την πιθανή ενδεκαδα του Σιμεόνε. Η Ατλέτικο δεν ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο, αλλά δεν ήταν σίγουρα αρνητική η ισοπαλία που πήρε στο Θεράμικα 2-2 από την Βιγιαρεάλ. Ούτε η Χιρόνα είναι απόλυτα έτοιμη όπως φάνηκε στην πρεμιέρα της στο Βιγιαμαρίν κόντρα στην Μπέτις, αλλά είχε επιθετική τάση και διάθεση για ανοικτό παιχνίδι. Φαβορί αλλά μικρό το 1,50 της Ατλέτικο και περιμένοντας παιχνίδι επιθετικού ρυθμού προτιμώ το Goal Goal&Over (2,02). Η μεταγραφή του καλοκαιριού για την Ατλέτικο θα ντεμπουτάρει στο κοινό των Ροχιμπλάνκος, ο Χούλιαν Άλβαρες θα φορέσει τη φανέλα με το Νο 19 και περιμένουμε να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ (2,30).

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΝΑΠΟΛΙ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ X2&GG

ΡΟΜΑ-ΕΜΠΟΛΙ Anytime scorer Ντιμπάλα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΡΕΑΛ ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ Καταλογισμός Πέναλτι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΧΙΡΟΝΑ Anytime scorer Άλβαρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.