Στήλες The Mediterranean

The Mediterranean: Διαφορά ποιότητας για Αταλάντα και Ατλέτικο

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος20 Οκτωβρίου 2024

Γράφει ο: Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Η επιστροφή στην… κανονικότητα έχει ιδιαιτερότητες και για αρκετές ομάδες αρχίζει «διαβολοβδομάδα» με 3 αγώνες και ντέρμπι.

Στην Ιταλία δύο πανομοιότυπες προσεγγίσεις σε παρόμοιο στυλ αγώνων με οδήγησε στην επιλογή του ενός. Εξηγούμαι: Πολύ πιο δύσκολο το Έμπολι-Νάπολι από το Βενέτσια-Αταλάντα, ίδιες οι αποδόσεις πάνω κάτω. Όχι πως δεν είναι ικανοί να πάρουν το «διπλό» στο Καστελάνι οι Παρτενοπέι, κάθε άλλο, όμως άλλη η δυναμική της εξαιρετικής ως τώρα Έμπολι και άλλη της ουραγού και προβληματικής Βενέτσια. Η Αταλάντα ήταν καταπληκτική στο 5-1 επί της Τζένοα, έχει τον Ματέο Ρετέγκι σε τρομερή κατάσταση και δύσκολα θα καταφέρει να τη σταματήσει η προβληματική Βενέτσια.

Επιλογή βρήκα και από το μεγάλο ματς στο Ολίμπικο το βράδυ, το Ρόμα-Ίντερ, όπου οι Τζαλορόσι παραμένουν σε πολύ περίεργη φάση με το σενάριο επιστροφής του Ντε Ρόσι αντί του Γιούριτς και με αρκετή «μουρμούρα» για την εικόνα τους. Όχι πως η Ίντερ ως τώρα είναι στα περσινά της δεδομένα, ειδικά όσον αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως είναι ποιοτικότερη και πιο «γεμάτη» ομάδα, ενώ έχει μόλις μια ήττα από τη Ρόμα στα τελευταία 14 ντέρμπι, τα οποία συνήθως έχουν γκολ, όπως περιμένω και απόψε.

Μπορεί να μην είναι από τα… αγαπημένα μου τα No Goal, αλλά συνδυαστικά βλέπω την επιλογή με τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μετροπολιτάνο επί της Λεγκανές στο μίνι Μαδριλένικο ντέρμπι. Οι Ροχιμπλάνκος έχουν κρατήσει το μηδέν με Χιρόνα, Εσπανιόλ, Βαλένθια και δέχθηκαν γκολ μόνο από τη Ρεάλ. Η Λεγκανές που ζορίζεται πολύ στο γκολ, δύσκολα θα αποφύγει την ήττα.

Κλείνω με Βαρκελώνη όπου η δύσκολη εβδομάδα της Μπάρτσα αρχίζει με Σεβίλλη (συνεχίζεται με Μπάγερν Μονάχου μεσοβδόμαδα στο CHL και κλείνει με Clasico στη Μαδρίτη). Οι Μπλαουγκράνα έχουν και φοβερή παράδοση με τη Σεβίλλη, από το 2002 αήττητοι στη Βαρκελώνη με 18 νίκες σε 21 ματς. Όσο καλά κι αν είναι η Σεβίλλη, εκτός Πιθχουάν «χάνεται» (3 ισοπαλίες και 1 ήττα). Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ακολουθήσει την Μπαρτσελόνα, όμως και με τα κενά της ανασταλτικά, δείχνει ματς για γκολ. Βρήκα αξιόλογο το Combo 1&Over 2,5 και anytime Λεβαντόφσκι (2,12).

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ 2&Over 1,5

ΡΟΜΑ-ΙΝΤΕΡ Χ2&GG

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.-ΛΕΓΚΑΝΕΣ 1&NG

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ 1&Over 2,5

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.