Στήλες The Mediterranean

The Mediterranean: Χωρίς φορ η Βαλένθια στο Metropolitano

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος15 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο: Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Καλή Κυριακή, πρώτη και «γεμάτη» μετά τη διακοπή… Πρωταθλήματα και πάλι με «διαβολοβδομάδα» ενόψει για τις ομάδες που μπαίνουν στη διαδικασία των ευρωπαϊκών αγώνων. Πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε για σήμερα.

Στην Ιταλία πρώτη στάση κάνω στο Τορίνο όπου η Γκρανάτα του Βανόλι έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, όχι μονάχα βαθμολογικά, αλλά κυρίως με την εικόνα της στο γήπεδο. Πολύ αξιόπιστη, με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο για να πάρει αυτό που θέλει και το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό. Δικαίως φαβορί στην έδρα της απέναντι στην αδύναμη Λέτσε που ήταν καλή εκεί που έπρεπε, σε ματς στα κυβικά της κόντρα στην Κάλιαρι. Δύσκολα όμως θα γλιτώσει στο Τορίνο…

Διαφορά και μάλιστα έντονη υπάρχει ανάμεσα σε Μόντσα και Ίντερ. Η ομάδα του Νέστα έχει προβληματίσει με το ξεκίνημά της στη σεζόν με τα αποτελέσματά της, που είναι απόρροια των μέτριων ως κακών εμφανίσεών της, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας. Οι Νερατζούρι έχουν σταθερότητα, ομοιογένεια και τον τίτλο του φαβορί, όχι στο σημερινό παιχνίδι, αλλά συνολικά στη σεζόν για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ποιοτικά νομίζω πως δεν υπάρχει σύγκριση. Ίσως ο Ιντζάγκι διαχειριστεί ένα σκορ που θα του «κάνει τη δουλειά», καθώς ακολουθεί η πρεμιέρα στο CHL κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και το ντέρμπι με τη Μίλαν. Στην «επαγγελματική» νίκη της Ίντερ κράτησα και τον Τουράμ να σκοράρει, που είναι σε καλύτερη απόδοση από τον Ταρεμί με τον Λαουτάρο Μαρτίνες πιθανότατα στον πάγκο.

Στην Ισπανία μένω αρχικά στο Βίγκο όπου η Θέλτα έχει ξεκινήσει πολύ καλά φέτος στη σεζόν αγωνιστικά, ίσως όχι απόλυτα και βαθμολογικά. Υποδέχεται την αδύναμη (γενικώς) Βαγιαδολίδ, η οποία αδυναμία της είναι πιο εμφανής μακριά από την έδρα της. Για επιθετικό ποδόσφαιρο και κυριαρχία της Θέλτα προδιαθέτει το ζευγάρι και δείχνει σωστό φαβορί. Πήρα τον Μπόρχα Ιγκλέσιας στους σκόρερ, που έχει σκοράρει σερί με Βιγιαρεάλ και Οσασούνα, στα δύο τελευταία ματς της Θέλτα δηλαδή.

Στην τελευταία στάση μένω ίσως και λίγο πιο έντονα. Ξεκάθαρο φαβορί η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδεχόμενη την ουραγό Βαλένθια που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Την περιμένω πιο υποψιασμένη μετά το 0-0 που της πήρε η Εσπανιόλ στο τελευταίο παιχνίδι στο Μετροπολιτάνο, όπου έχασε βέβαια πολλές ευκαιρίες. Για τις «νυχτερίδες» είναι εκτός οι δύο βασικοί φορ, ο Ούγκο Ντούρο με τραυματισμό και ο Ράφα Μιρ που αποκλείστηκε από τη διοίκηση καθώς κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Με τις απουσίες της Βαλένθια και την Ατλέτικο να έχει πάρει το… μάθημα βλέπω πιο νορμάλ επιλογή να κρατήσουν «καθαρή» εστία οι Ροχιμπλάνκος.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΟΡΙΝΟ-ΛΕΤΣΕ 1

ΜΟΝΤΣΑ-ΙΝΤΕΡ 2&UNDER 3,5

ΘΕΛΤΑ-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ 1

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1&NO GOAL

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.