Τετρακέφαλος με συνέχεια …στον Βόλο!

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2024

Ο Δικέφαλος του Βορρά πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που του προσέφερε την απαραίτητη αποτελεσματικότητα και διαθέτοντας την σωστή διαχείριση του παιχνιδιού από πλευράς προπονητή και παικτών, πήρε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Εκτός ελαχίστων χρονικών εξαιρέσεων, ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να παίξει ουσιαστικό ποδόσφαιρο. 

Παλαιότερα αυτό που ένοιαζε τους πάντες ήταν ένα σκορ που εξασφάλιζε την συμμετοχή στην επόμενη φάση. Ο σημερινός Δικέφαλος έχει προχωρήσει τους οπαδούς του ένα επίπεδο παραπάνω. Αναμένουν να παρακολουθήσουν και ένα παιχνίδι από τους παίκτες που να εμπεριέχει ουσία, θέαμα και πολλές καλές επιθετικές ενέργειες. Στην πλειοψηφία των αγώνων τα έχει καταφέρει. Χθες και οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές. Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται φυσικά στο ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αξίζουν σχεδόν όλοι να αγωνίζονται στην πρώτη ενδεκάδα ενώ του Πανσερραϊκού αποτελούν μια αναγκαστική λύση ενόψει αγώνων πρωταθλήματος και δεδομένου ότι η τοπική ομάδα κεντράρει αγωνιστικά στο να μείνει στην σούπερ λιγκ. 

Ένα ημίωρο ήταν αρκετό για να πετύχει ο Δικέφαλος τα δύο τέρματα που αποτελούσαν αγωνιστική εγγύηση της πρόκρισης. Ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε -και αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά όταν αγωνίζεται ο Δικέφαλος με μικρότερες ομάδες- οι γηπεδούχοι είχαν στο 0-0 μια από τις ευκαιρίες που δε χάνονται για να προηγηθούν ενώ μια δυο χάθηκαν στο δεύτερο όταν όλα είχαν κριθεί. Ένα από τα συμπεράσματα που επιβάλλεται να απασχολήσει τον προπονητή είναι ότι το επιθετικό παιχνίδι, αφήνει κενά που άλλοτε τα πληρώνει και άλλοτε όχι. Παίζει ρόλο η δυναμικότητα του αντιπάλου και η μέρα στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Χθες όλοι έδωσαν κα κατέδειξαν την αγωνιστικότητα τους για να εξασφαλίσουν , όπως και έγινε το σκορ. 

Ο Μιχαηλίδης φανερώνει ότι επιτέλους βρήκε τον καλό του εαυτό και την αυτοπεποίθηση που επιβάλλεται να έχει όποιος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Επίσης ο Ζίφκοβιτς δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα που είχε αφού ήταν ιδιαίτερα κινητικός με σωστές μεταβιβάσεις κορυφαία των οποίων στο 45΄ με τον Κωνσταντέλια να σουτάρει άστοχα από ευνοϊκή θέση. Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη καλύτερος, μη έχοντας κενά διαστήματα. Ήταν εμφανές το ανέβασμα του Μάρκος Αντώνιο το οποίο επιστεγάστηκε με το υπέροχο τέρμα που πέτυχε…όπως και ο Ζίφκοβιτς. 

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου δεν επηρέασαν το σύνολο αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν εμπεδώσει σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες του. Επίσης ο Κωνσταντέλιας που κυρίως στο πρώτο ημίχρονο δεν του «έβγαινε» το ματς, προσπαθούσε συνεχώς ακόμη και αμυντικά με αποτέλεσμα να βελτιωθεί αρκετά στο δεύτερο. Συνοπτικά ήταν ένα ματς που πραγματοποιήθηκε όπως επιθυμούν προπονητές-παίκτες και φίλαθλοι της ομάδος. Όμως αυτό είναι επιβεβλημένο να πραγματοποιείτε κι όταν ο Δικέφαλος βρίσκει πολλές δυσκολίες μπροστά του. Τόσο ο Λουτσέσκου όσο και οι παίκτες πρέπει εκτός γηπέδου να φέρνουν στη μνήμη τους τις άσχημες ή άτυχες εμφανίσεις προκειμένου να έχουν έτοιμη στο μυαλό τους τη συνολική αντίδραση όταν αυτή γίνεται απαραίτητη. Το πρωτάθλημα είναι ένας Μαραθώνιος που δεν μπορείς να κάνεις διαλείμματα. Δίνεις τα πάντα…για πάντα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.