Τετράδα – «φωτιά» με Αντρίγια, Ντεσπόντοφ, Ντέλια και Τάισον

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Ζαϊρης

Δύο παίκτες σε κάθε θέση είχε ζητήσει ο Λουτσέσκου πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και σε πολύ μεγάλο βαθμό, η επιθυμία του, πραγματοποιείται. Όχι στον απόλυτο. Ήδη για την μεσοεπιθετική τριάδα, με βάσει την διάταξη που ζητά ο προπονητής από τους παίκτες να εφαρμόσουν, έχει έξι επιλογές.

Τέσσερις, που θεωρούνται πρωτοκλασάτες επιλογές και δύο ακόμη πολύ σημαντικές, υπό την έννοια πως πρόκειται για παίκτες που θα τρέξουν και θα μοχθήσουν για την ομάδα. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Με την απόκτηση του Βούλγαρου διεθνή Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο ΠΑΟΚ ισχυροποιήθηκε αφάνταστα. Μιλάμε για έναν παίκτη που θεωρείται βάσει των στατιστικών του, ως “μηχανή” των γκολ και των ασίστ. Δίπλα στον Ντεσπόντοφ παίζουν με άνεση οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (τρομερή η συμβολή του στην πρόκριση της ομάδας στους ομίλους), Τάϊσον (είναι σαν το παλιό καλό…. κρασί) και Κωνσταντέλιας (με το πηγαίο ταλέντο του). Αυτοί οι τέσσερις, θα “ανταγωνίζονται’ για τις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, σε κάθε ματς. Μιλάμε για παίκτες που μπορούν να “σκοτώσουν” τον όποιο αντίπαλο. Που μπορούν να κάνουν την διαφορά με τις κινήσεις τους. Μιλάμε για μία τετράδα – “φωτιά”. Ακολουθούν οι εργάτες, Μουργκ και Βρακάς. Αυτοί οι δύο συμπληρώνουν την εξάδα. Ο Μουργκ ήδη πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής. Ο Βρακάς ως έκτος, καλείται να αρπάξει την ευκαιρία που θα του δοθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και οι τέσσερις, παίζουν με άνεση και στις τρείς θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ. Με χαρακτηριστική ευκολία. Και αυτό το γεγονός, μπορεί να βοηθήσει αφάνταστα το έργο του προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις τρείς θέσεις, πίσω από τον βασικό φορ (Μπράντον, Σαμάτα ή Τζίμα) θα επιχειρεί να ξεκλειδώνει την όποια αντίπαλη άμυνα. Χρειάζεται όμως δουλειά, για να αφομοιώσουν οι παίκτες, όσα τους ζητά ο Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.