Τεσσάρα στον Βόλο... «Όλοι» στην «Πόλη»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Το πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού Βόλος - ΠΑΟΚ ήταν εφιαλτικό για τους ασπρόμαυρους. Δυο φάσεις και ένα πέναλτι, που η λέξη φάντασμα είναι ελλιπής να το χαρακτηρίσει, ήθελαν να στείλουν από νωρίς την ομάδα στον ποδοσφαιρικό Καιάδα που δημιουργούσε ο κατ’ όνομα διαιτητής και κατά πράξη επικίνδυνος Τσαγκαράκης. Όμως δεν είχε τοποθετήσει στις προβλέψεις του ότι απέναντί του θα βρει «κάποιον» που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να καταβάλει: Τον Ντομινίκ Κοτάρσκι. 

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ «ζεστάθηκε» με τις δυο τρομερές αποκρούσεις του στην αρχή του αγώνα και πέφτοντας στην δεξιά γωνιά δεν έδωσε τη δυνατότητα στον Βόλο να προηγηθεί. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ γλυτώνοντας από τη δική του άσχημη αρχή και την διαιτητική σφαγή, άρχισε να αναπτύσσεται σωστά, γρήγορα και να μας δείχνει έναν κάπως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού απ’ ότι τον είχαμε συνηθίσει πέρυσι. 

Από τη μια πλευρά Τάισον και Μπάμπα -κυρίως- και από την άλλη Ντεσπότοφ με Σάστρε άνοιγαν την άμυνα του Βόλου. Οι σέντρες τους ωστόσο είτε δεν έβρισκαν επιθετικούς του Δικεφάλου ή όταν έφταναν στον Τισουντάλι αυτός έμοιαζε να μη διαθέτει την επιθετική ετοιμότητα ακόμη. Ωστόσο μετά το δέκατο λεπτό ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μουργκ να ανεβαίνει αγωνιστικά λεπτό με λεπτό και να αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος στη συνέχεια. 

Συνοψίζοντας για το πρώτο ημίχρονο, Κοτάρσκι και παίκτες κόντραραν Τσαγκαράκη και Βόλο αφού εξανάγκασαν τον διαιτητή να μην το «πάει» εντελώς στα άκρα, να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Φεράρι και να δώσει το καθαρό πέναλτι πάνω στον Ντεσπότοφ. Στο δεύτερο μέρος με εξαίρεση μια -δυο φάσεις των γηπεδούχων, ο Δικέφαλος του Βορά ήταν ο απολύτως κυρίαρχος, έφτασε με σχετική άνεση στο 1-4 ενώ δημιούργησε και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Κόβατς. 

Εντύπωση μας προκάλεσε η παρουσία του Τάισον σχεδόν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Εκτός από το πανέμορφο τέρμα που πέτυχε ήταν διαρκώς σε αγωνιστική εγρήγορση με αποτελεσματικότατη ποδοσφαιρική συμπεριφορά. Ένα άλλο θετικό σημείο του παιχνιδιού ήταν οι αλλαγές του Λουτσέσκου. Δεν αναφερόμαστε ποιοι μπήκαν και ποιοι παίκτες βγήκαν αλλά στο ότι βλέπουμε ότι η ομάδα διαθέτει πολλές ισάξιες εναλλακτικές λύσεις. 

Στα αρνητικά του χθεσινού (21/9) παιχνιδιού εκτός από τον «Τσαγκάρη Διαιτητή», ήταν η δυνατότητα για τον Βόλο να φτάνει στην αρχή, αλλά και σε κάποια άλλα σημεία του παιχνιδιού σε τελική ενέργεια με σχετική ευκολία. Οχτώ για τον ΠΑΟΚ και οχτώ για τον Βόλο ήταν οι εντός εστίας προσπάθειες. Εάν το σκορ ήταν 1-2 αντί για 1-4 πάλι ο καλύτερος παίκτης, όπως νομίζουμε ότι είναι έτσι κι αλλιώς, ακούει στο όνομα Κοτάρσκι. 

Όσον αφορά τους νέους «φετινούς» παίκτες, θεωρούμε ότι ο Καμαρά έχει ενσωματωθεί πλήρως, ο Τσάλοφ έχει χρόνο μπροστά του, ενώ και ο Κόλεϊ ήταν θετικός. Για τους υπόλοιπους επιβάλλεται να τους δούμε σε αρκετά περισσότερα ματς. 

Θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε ένα δύσκολο ματς και φεύγει για την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να φέρει στην Τούμπα το καλύτερο ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα. Μαζί του πάντα οι οπαδοί που θα εκδράμουν και στην Πόλη για να γιορτάσουν, ελπίζουμε αυτό που όλοι επιθυμούμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.