Τερζανίδης: «Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι στο Champions League-Πλήρωσε τον χρόνο που του έλειπε»

Metrosport Team31 Αυγούστου 2024

Ο Χρήστος Τερζανίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και την χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στο League Phase του Champions League.

«Περισσότερο χθες έβλεπα τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ ήταν αναμενόμενο να περάσει, όπως και προκρίθηκε ευχάριστα με δύο νίκες και έφερε και πόντους στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγαλύτερη πρόκριση από τον ΠΑΟΚ. Θα έπρεπε να ήμασταν στο Champions League, το ποδόσφαιρο είναι στιγμές που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς. Παίζαμε με τα δευτερόλεπτα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν μπορεί ο πολύς κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η ετοιμότητα, μόνο οι παίκτες και ο προπονητής. Το πόσο σημαντικό είναι μία ομάδα να έχει φορμαριστεί. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μία άλλη δουλειά, που θα δουλέψω περισσότερο για να καλύψω το κενό. Έχει να κάνει με αθλητές. 

Εδώ χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να φορμαριστεί ο ποδοσφαιριστής. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον χρόνο που του έλειπε. Και πάλι στάθηκε επάξια. Ανέτρεψε το παιχνίδι και ισοφαρίστηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν γνωρίζουμε τι θα έκανε με την Σπάρτα, αλλά σίγουρα θα ήταν πιο έτοιμος. Πατάει, πλέον, καλά στο γήπεδο.

Πάντα και σαν αθλητής, όταν ξεκουραζόμασταν ένα μήνα μετά ήθελα τον διπλό χρόνο για να επανέλθω. Φεύγεις και από τον ρυθμό των αγώνων. Φεύγουν και κάποιοι παίκτες, έρχονται κάποιοι άλλοι... Όταν προερχόμουν από τραυματισμό, με... ξεχνούσε η μπάλα και έλεγα τι έγινε, ξέχασα αυτά που έκανα;  

Για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ σημείωσε: «Δεν μας βοήθησε η ΑΕΚ που είχε πολύ εύκολο πρόγραμμα. Αν προχωρούσε θα είχαμε τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη και θα μας ενίσχυαν στη γενική βαθμολογία. Η ΑΕΚ θα επωφεληθεί στο πρωτάθλημα γιατί θα είναι πιο φρέσκια. Όταν παίζεις στην Ευρώπη δεν μπορείς στο επόμενο παιχνίδι να δώσεις το 101%. 

Αλλωστε, αυτό δεν προσπαθεί κάθε ομάδα, να προχωρήσει στην Ευρώπη; Είναι και τι αριθμό παικτών έχεις για να αναπληρώνεις τα κενά. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε βάθος, άλλαζε δυο-τρεις παίκτες και δεν αδυνατούσε σαν ομάδα. Στο τέλος έκανε το 4χ4 και κατέκτησε τον τίτλο, ήταν μεγάλη υπόθεση».

Για τον παίκτη του ΠΑΟΚ που τον εξέπληξε ανέφερε: «Έφυγε ο Κουλιεράκης, αυτά, όμως, είναι οικονομικά δεδομένα. Δεν μπορεί ο πρόεδρος κάθε χρόνο να βάζει εκατομμύρια. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό, οι οπαδοί ζητούν από τους προέδρους να βάζουν εκατομμύρια. Ήταν θέμα διοίκησης να πουληθεί. Θα αντικατασταθεί σίγουρα. Ο Κουλιεράκης ήταν πρώτος σκόρερ σε αγωνιστικά γκολ, όχι με πέναλτι. 

Ο ΠΑΟΚ έχει σύνολο. Πιστεύω αυτό να το κρατήσει ο προπονητής και να τους πειθαρχήσει ακόμη περισσότερο. Έγιναν κάποια λάθη στα πρώτα παιχνίδια, έτρωγε εύκολα γκολ. Μπορούν να διορθωθούν γιατί τα δεχόμασταν από επιπολαιότητα. Είμαι αισιόδοξος».

Τέλος, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί. Τα ματς ήταν μία καλή φάση στη Γαλλία που την έκανε γκολ ο Ιωαννίδης και ο τερματοφύλακας που απέκρουσε το πέναλτι. Αυτό έδωσε την δύναμη στην ομάδα να αντέξει. Εκεί φοβόμουν, γιατί αν γινόταν το 3-1 μετά θα ήθελε τρία γκολ για να προκριθεί. Αυτή η απόκρουση έδωσε την πρόκριση. Στο πρώτο ήταν ήρωας ο Ιωαννίδης και στο δεύτερο ο Ντραγκόφσκι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.