Τέρμα οι μεταγραφές. Γεμίστε την Τούμπα!

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο κάθε φίλαθλος, οπαδός, δημοσιογράφος έχει τη δική του άποψη-γνώμη για τα μεταγραφικά αλλά και συλλογικά τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Είναι απολύτως φυσικό λόγω του πάθους αλλά και της διαφορετικής αντίληψης και προσωπικότητας που έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι, να διαμορφώνονται διαφορετικές αλλά και άκρως αντίθετες μεταξύ τους απόψεις. Συνέπεια των παραπάνω επέρχεται η διχογνωμία αλλά ακόμη και η σύγκρουση που ενίοτε ξεπερνά τα όρια της αρμόζουσας συμπεριφοράς. 

Δυστυχώς έχουμε νιώσει στο «πετσί» μας τις συνέπειες της «πολυγνωμίας» διότι πάντα θα υπάρχει η αντίθετη γνώμη η οποία επεμβαίνει χωρίς να ακολουθεί της οδό της απλής ανταλλαγής απόψεων. Το γεγονός-παράδειγμα που μας ώθησε να αναφερθούμε στα παραπάνω είναι οι φετινές μεταγραφές. Σε περίπτωση υποστήριξης ότι : «Ο κ. Σαββίδης με τον προπονητή είναι οι αρμόδιοι , δεν πρέπει να επεμβαίνουμε και αυτό αποδείχθηκε λόγω της κατάκτησης πρωταθλήματος» παρατηρήσαμε να δημιουργείται αντιπαλότητα. Λες και ο κάθε που εξέφραζε μια άποψη άνηκε σε διαφορετική ποδοσφαιρική ομάδα. 

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στην περίπτωση που μια σημαντική πλειοψηφία υποστήριζε ότι δεν αποκτήθηκε χαφ και στόπερ όπως αρμόζει στον πρωταθλητή της Ελλάδος. Άποψή μας είναι ότι από σήμερα επιβάλλεται να τερματιστεί η παραπάνω αντιπαράθεση. Γνωρίζουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο αλλά όσοι θέλουν με βάση τη κοινή λογική να προχωρήσει η ομάδα και να εξαντλήσει όλες της τις πιθανότητες για επιτυχία, πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με την απόκτηση παικτών. 

Η μόνη επιλογή της διοίκησης είναι να αποκτήσει ένα στόπερ ως τις 11 Σεπτεμβρίου, που λήγει η προθεσμία μόνο για την Ελλάδα. Συμπερασματικά: Επιβάλλεται να μετατρέψουμε τις κακές-αρνητικές σκέψεις περί μεταγραφών , σε μια μπάλα και να την πετάξουμε πολύ μακριά από το μυαλό μας. Οι 17.000 κάτοχοι διαρκείας μαζί με όλους όσους θέλουν να βρίσκονται δίπλα στον Δικέφαλο θεωρούμε βέβαιο ότι θα κάνουν την αρχή με τον Παναθηναϊκό. 

Δεν υπάρχει πλέον τίποτε άλλο στον ΠΑΟΚ από την προσπάθεια να πετύχει το καλύτερο δυνατό τόσο με τις 8 ομάδες που θα παίξει στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα. Οι πρώτες εννιά, μέτριες, παρουσίες, σχεδόν όπως κάθε χρόνο, μας δείχνουν τη μέγεθος της προσπάθειας που επιβάλλεται να καταβληθεί από παίκτες και φιλάθλους προκειμένου η ομάδα να πετύχει το μέγιστο δυνατό. Για όσους έχουν μια … ποδοσφαιρική απώλεια μνήμης, θυμίζουμε τέτοιο καιρό πέρυσι το ποσοστό των φιλάθλων που πίστευε όχι λόγω φίλαθλης αγάπης αλλά το κατά δύναμιν αντικειμενικά, ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα μπορεί να ήταν και μονοψήφιο. Κάτω και από το 10%. 

Όμως το ποδοσφαιρικό άθλημα είναι ένα αίνιγμα που μένει άλυτο στο διηνεκές. Ο μόνος τρόπος να είσαι σίγουρος πρωταθλητής είναι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα τις περασμένες δεκαετίες όπου ο Ολυμπιακός κατά κύριο λόγο και η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό κατά δεύτερο, έλεγχαν από το Α έως το Ω τα πάντα. Διαιτησία, ΕΠΟ ακόμη και αρκετές ομάδες, σύμφωνα με την άποψή μας , κατάφερναν πάντα να ορίσουν τον τροπαιούχο σε αρκετές των περιπτώσεων. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η ομάδα χρειάζεται τον κόσμο όπως πάντα.

Την μεθεπόμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει τον Παναθηναϊκό. Την μεθεπόμενη Κυριακή όλοι ραντεβού στην Τούμπα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.