Τεντόγλου: Το ποσό που θα λάβει για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Metrosport Team08 Αυγούστου 2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κάνοντας το back-to-back μετά την πρώτη θέση στους αγώνες του Τόκιο.

Για την κορυφαία διάκρισή του, ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής θα λάβει το πριμ των 90.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μαζί με μια σειρά από πολύ σημαντικά προνόμια.

Να σημειωθεί πως, το ελληνικό κράτος προσφέρει ως προνόμια μετά την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου τον διορισμό στον δημόσιο τομέα, την απονομή ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού αλλά και την δυνατότητα απευθείας εισαγωγής σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ και απευθείας εισαγωγή σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).

Ωστόσο, ο  Μίλτος Τεντόγλου έχει ήδη ορκιστεί έφεδρος αξιωματικός από την στιγμή που στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης και στο Τόκιο.

Μάλιστα, το ελληνικό κράτος προσφέρει ένα από τα υψηλότερα πριμ παγκοσμίως στους αθλητές που θα καταφέρουν να πάρουν μετάλλιο. Για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου θα χορηγηθεί το ποσό των 60.000 ευρώ και για το χάλκινο μετάλλιο τα 50.000 ευρώ.

Επίσης, η World Athletics δίνει 50.000 δολάρια σε κάθε νικητή του στίβου κάτι που σημαίνει ότι ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει ακόμα περίπου 46.000 ευρώ. Σχετικά με τις Ομοσπονδίες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εγκρίνει τον διαμοιρασμό του ποσού ύψους 200.000 για τους αθλητές που θα φέρουν μετάλλιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.