Τεντόγλου: «Είμαι οκ με το 8.48 - Είπα στον Πομάσκι ότι δεν ήμουν καλός»

Metrosport Team06 Αυγούστου 2024

Απίθανος ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παρίσι ο Έλληνας αθλητής με άλμα στα 8.48μ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τους αντιπάλους του. 


Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα και της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου υποστήριξε: «Χαίρομαι για αυτό που κατάφερα. Ήθελα το κάτι παραπάνω γιατί κάτι μου έλειπε. Το πάλεψα, άρχισα να ξυπνάω στο τέλος. Το πέμπτο άλμα ήταν καλό αλλά πάτησα πίσω. Στο έκτο άλμα πήγα να ρισκάρω αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια. Δύσκολος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά ήθελα κάτι παραπάνω σαν επίδοση για εμένα. Να το ευχαριστηθώ πιο πολύ. 

Μου έβαλε πίεση ο Φουρλάνι για αυτό απάντησα με τη μια. Μου έβαλε πίεση και ο Πίνοκ, είναι καλός αθλητής και μπορούσε να κάνει και 50. Για αυτό δεν σταμάτησα να προσπαθώ. Είχα καλά άλματα. Είχα την καλύτερη επίδοση και πηδούσε τελευταίος και ίσως θα μπορούσα να απαντήσω αν με περνούσε κάποιος. Για μένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι και λίγος τυχερός. Υπάρχουν αθλητές που έχουν κερδίσει παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά δεν ήταν τυχεροι στους Ολυμπιακούς. Είμαι χαρούμενος σήμερα και ειδικά που πήγα καλύτερα από το Τόκιο. 

Είναι σημαντική η πνευματική προσέγγιση. Είμαι ήσυχος δεν κάνω πολλά μετά τον αγώνα, σκέφτομαι πάντα το χειρότερο δυνατό, τα περιμένω όλα. Με αγκάλιασε ο Πομάσκι και του είπα δεν ήμουν καλός και εκείνος είπε ότι δεν πειράζει, το πήραμε. Κάθε στάδιο, κάθε αγώνας και κάθε μέρα είναι διαφορετική. Είμαι οκ με το 8.48μ. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, έβλεπα πολλά μηνύματα και τους ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα καλύτερους. Καλή επιτυχία και στους άλλους αθλητές, δεν τελειώσαμε ακόμη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.