Τένις: Τα σωματεία της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS (pics)

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2023

Επιστολή, στην οποία παραθέτουν τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων και, ειδικά, του Ποσειδωνίου, αλλά και εκφράζουν την ανησυχία τους για τα υπέρογκα κόστη χρήσης των χώρων, έστειλαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τα σωματεία τένις της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, κάνουν αναφορά στα σημαντικά λειτουργικά θέματα συντήρησης, με βασικότερα τα λιμνάζοντα νερά των αποχετεύσεων στα γήπεδα και τα αγριόχορτα που έχουν φυτρώσει, μέχρι και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και σε οικονομικά, με τους «ασήκωτους» λογαριασμούς ρεύματος και αερίου.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές



Αναλυτικά η

επιστολή:


Α.Α.ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, Ο.Α.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Α.Ο.Α.ΠΟΣΕΙΔΩΝ, Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Α.Σ.ΙΡΙΣ, Α.Ο.Α.ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣ: Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού

κ. Γιάννη Βρούτση

Αξιότιμε Υπουργέ αθλητισμού κ. Βρούτση

Αρχικά σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο υπουργείο αθλητισμού και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή καθώς επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους συλλόγους τένις της Θεσσαλονίκης με έδρα τις εγκαταστάσεις της Γ.Γ.Α και ειδικότερα τα Ε.Α.Κ. ΜΙΚΡΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και Ε.Α.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ, και αφορούν σε σημαντικά οικονομικά και λειτουργικά θέματα χρήσης και συντήρησης.

Μετά από επιστολή που λάβαμε μέσω e-mail στις 18/7 αναφορικά με την αύξηση του κόστους της χρήσης των γηπέδων τένις, συντάξαμε από την πλευρά μας την επιστολή την οποία σας επισυνάπτουμε, ζητώντας για ακόμη μια φορά μια προσωπική συνάντηση, προστιθέμενη ενέργεια στις μέχρι τότε διαβουλεύσεις μας. Ως αποτέλεσμα, μετά από δύο συναπτά έτη άκαρπων προσπαθειών, στις 2 Αυγούστου 2023 κληθήκαμε από τη διοίκηση των Ε.Α.Κ.Θ. να συζητήσουμε τα προβλήματα, τα οποία αναγράφονται στην επιστολή που σας επισυνάπτουμε, καθώς και την αδικαιολόγητη αύξηση της ωριαίας αντιμισθίας των γηπέδων τένις.

Στη συνάντηση αυτή παρόντες εκ μέρους του Δ.Σ. των Ε.Α.Κ.Θ. ήταν ο πρόεδρος κ. Πέτρογλου Τριαντάφυλλος και η Γ.Γ. Γιαννιού Δήμητρα. Κατά τη συζήτηση αυτή, οι εκπρόσωποι της διοίκησης αιτιολόγησαν τη σημαντική αυτή οικονομική αύξηση στο ότι η συντήρηση των εγκαταστάσεων υγρού στίβου όπως επίσης, και οι λογαριασμοί ρεύματος και αερίου δημιουργούν μεγάλα κόστη, τα οποία δε μπορούν να πληρώσουν μόνο οι σύλλογοι του υγρού στίβου, ασχέτως εάν δημιουργούνται από αυτούς. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να κατανέμουν τα κόστη αυτά σε όλα τα αθλήματα εξ ίσου, αποδεχόμενοι αλλά και ενισχύοντας το γεγονός της άνισης και άδικης επιβάρυνσης μεταξύ μας. Επιπλέον, παραδέχθηκαν την εγκατάλειψη των γηπέδων τένις και ισχυρίστηκαν ότι θα προσπαθήσουν στο μέλλον για τη βελτίωση μέρους αυτών.

Μέχρι σήμερα δε λάβαμε καμία έγγραφη απάντηση αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, καθώς επίσης, και καμία ενημέρωση και σχετικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες βελτίωσης ασφάλειας και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια, σας στέλνω φωτογραφίες των γηπέδων του ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όπως τα βρήκαμε την 1η Σεπτεμβρίου 2023, με κυριότερα τα λιμνάζοντα νερά των αποχετεύσεων στα γήπεδα, καθώς επίσης, και αγριόχορτα τόσο μέσα στα γήπεδα, όσο και στο περιβάλλοντα χώρο, ενώ και η περίφραξη των τριών από τα έξη (6) υπάρχοντα γήπεδα παραμένει σε επικίνδυνη, για την υγεία των αθλουμένων, κατάσταση.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ αθλητισμού πιστεύουμε ότι είναι προσβολή τόσο για τους ελεύθερα αθλούμενους, όσο και για τους αθλητές των συλλόγων και τη πόλη της Θεσσαλονίκης, να υπάρχουν αυτές οι επικίνδυνες, για την υγεία όλων μας, αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη, μετά την Αθήνα, πόλη της χώρας μας να μη μπορεί λόγω κακής συντήρησης των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων να αναλάβει την οργάνωση πανελλήνιου πρωταθλήματος τένις και μάλιστα, όταν αθλητές των συλλόγων της πόλης μας στελεχώνουν τις εθνικές μας ομάδες.

Ευελπιστούμε ότι γνωστοποιώντας σε εσάς τα προβλήματα χρήσης των εγκαταστάσεων, θα βοηθήσετε σημαντικά στην επίλυση αυτών. Εμείς, οι εκπρόσωποι των συλλόγων είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο και την προσπάθειά σας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι των συλλόγων

Α.Α.ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ :ΚΑΖΙΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Πρόεδρος Ένωσης Σωματείων

Αντισφαίρισης, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς)

Ο.Α.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ :ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Α.Ο.Α.ΠΟΣΕΙΔΩΝ :ΚΑΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ :ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α.Σ.ΙΡΙΣ : ΔΕΛΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Α.Ο.Α.ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ : ΠΟΥΡΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Θεσσαλονίκη 10/9/2023

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.