Τένις: Η Πράγα αποφάσισε να απαγορεύσει την συμμετοχή Ρωσίδων και Λευκορωσίδων

Metrosport Team31 Ιουλίου 2023

Μία Ρωσίδα τενίστρια απομακρύνθηκε στο αεροδρόμιο της Πράγας όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά Prague Open, WTA 250.

Ο διευθυντής του τουρνουά, Μίροσλαβ Μάλι, ανέφερε πως οι Ρωσίδες και οι Λευκορωσίδες παίκτριες ενημερώθηκαν ώστε να μην ταξιδέψουν στην Πράγα. 

Η Εθνική Υπηρεσία Αθλητισμού της Τσεχίας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι είναι πλέον δυνατό, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, «να ακυρωθεί η ατομική βίζα σε περίπτωση που ο Ρώσος ή Λευκορώσος αθλητής φτάσει στην Τσεχία στο πλαίσιο του «χώρου Σένγκεν». 

Η WTA, η οποία επιτρέπει σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες να αγωνίζονται στα τουρνουά της ως ουδέτερες, έβγαλε ανακοίνωση για την συγκεκριμένη απόφαση. 

"Παρά την ουδετερότητά τους, στερείται η δυνατότητα σε ορισμένες παίκτριες να αγωνιστούν στο WTA 250 της Πράγας από τις τσεχικές κυβερνητικές αρχές. Οι κανόνες της WTA ορίζουν πως όλες οι παίκτριες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται στα τουρνουά της WTA, με βάση αποκλειστικά την αξία τους και χωρίς καμία διάκριση. Θα συνεχίσουμε να επιβλέπουμε την κατάσταση και να συνυπολογίζουμε όλες τις σημαντικές εκτιμήσεις γύρω από αυτά τα περίπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα."

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.