Τέμπη: Τα 57 ονόματα των θυμάτων βαμμένα με κόκκινη μπογιά έξω από τη Βουλή

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2024

Από το πρωί χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας με συνθήματα και πανό και «φωνάζει» για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα είναι πάνω από 20.000 άτομα συγκεντρωμένα από όλες τις ηλικίες, τα οποία με κόκκινη μπογιά έγραψαν  τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από την Βουλή.

Με όλη τη χώρα να βράζει και να απαιτεί δικαιοσύνη για τις 57 χαμένες ψυχές των Τεμπών, η νέα γενιά είναι αυτή που προτάσσεται στις δεκάδες πορείες ανά την χώρα.

Το ίδιο έγινε και στην πρωτεύουσα, όπου φοιτητές έπεσαν με τα γόνατα στα τσιμέντα του προαύλιου χώρου της βουλής και κατέγραψαν ένα προς ένα τα ονόματα όσον άφησαν την τελευταία τους πνοή στο «καταραμένο» Intercity. 

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο με κλειστούς δρόμους, ενώ στις γύρω οδικές αρτηρίες έχει τεράστιο μποτιλιάρισμα. Πάνω από 20.000 άτομα κατευθύνονται στα γραφεία της Hellenic Train, ενώ στο Σύνταγμα ομάδα αγνώστων έριξε και μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής.

Εικόνες από τις πορείες σε Πάτρα και Κρήτη

Στην Κρήτη λίγο μετά τις 10 το πρωί, μαθητές γυμνασίου και λυκείου, έφτασαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου ήταν προγραμματισμένη η απεργιακή κινητοποίηση και ένωσαν τις φωνές τους με τους καθηγητές τους και τους άλλους εκπρόσωπους φορέων.

Μεγάλη συγκέντρωση και στην Πάτρα για τα Τέμπη

Όπως αναφέρει το pelop.gr, από τις 10 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση εργαζόμενων, φοιτητών και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενώ η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Η συμμετοχή μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που ενώ η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στην οδό Γούναρη, ακόμα υπήρχαν άτομα που δεν είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Όλγα. Εικάζεται πως στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 8.000 άτομα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.