Τέμπη: Γιατί θεωρούνται καταραμένα από την αρχαιότητα

Metrosport Team02 Μαρτίου 2024

Τρία πολύνεκρα δυστυχήματα έλαβαν χώρα στα Τέμπη τα τελευταία 24 χρόνια, με τα θύματα να είναι κατά κύριο λόγο, νέα παιδιά. Από τα αρχαία ακόμη χρόνια, υπάρχει μια κατάρα, η οποία συνδέεται με τα Τέμπη, τα οποία θεωρούνταν πως είχαν μια αρνητική ενέργεια σαν μέρος, παρά την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, λόγω της κοιλάδας.

Η πρώτη τραγωδία συνέβη στις 4 Οκτωβρίου του 1999, όταν το διώροφο λεωφορείο, που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα από το αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του φορτηγού.

Τέσσερα χρόνια μετά, μια ακόμη τεράστια τραγωδία έρχεται να προστεθεί.

Ήταν 13 Απριλίου του 2003, όταν και ένα λεωφορείο με 49 μαθητές και δυο συνοδούς καθηγητές επιστρέφει στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Τότε, μέσα στην κοιλάδα μια νταλίκα, που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα χάνει τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Ο τραγικός απολογισμός είναι 21 νεκροί μαθητές.

Και η τρίτη τραγωδία με τα περισσότερα θύματα ήταν αυτή, που έλαβε χώρα πριν από έναν χρόνο, όταν μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν μετωπικά στο ύψος του Ευαγγελισμού, με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο mynews.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.