Τέμπη: Έξι «ασπρόμαυρα» χαμόγελα που έσβησαν πριν 24 χρόνια

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2023

Μία ημερομηνία με τη δική της ξεχωριστή σημασία είναι η σημερινή, καθώς ο χρόνος σταμάτησε για έξι φίλους του ΠΑΟΚ στα Τέμπη όταν τα ξημερώματα (4:30) της 4ης Οκτωβρίου 1999 το λεωφορείο ενώ επέστρεφαν από την Αθήνα όπου είχαν βρεθεί στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου για την αναμέτρηση του Δικεφάλου με τον Παναθηναϊκό.

Το τελικό 1-1 με το γκολ του Νάγκμπε είχε φέρει χαμόγελα στους φίλους του ΠΑΟΚ το οποίο ωστόσο ''έσβησε'' γρήγορα και έδωσαν τη θέση τους στα δάκρυα και την ''παγωμάρα'' , συγκλονίζοντας όχι μόνο την «ασπρόμαυρη» οικογένεια αλλά και το Πανελλήνιο καθώς έξι νεαρά παιδιά ''έφυγαν'' τόσο άδικα ενώ επέστρεφαν από αγώνα της ομάδας τους με τον χρόνο για αυτούς να σταματάει στην κοιλάδα των Τεμπών.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 ετών), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 ετών), Χριστίνα Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιος Θέμελης (22 ετών), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 ετών), Κυριάκος Λαζαρίδης (17 ετών) και ο οδηγός του φορτηγού Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών). Οι έξι φίλαθλοι ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από ανάρτηση της αναφέρει: «24 χρόνια μετά και είστε εδώ. Δίπλα μας στην κερκίδα. Για πάντα στην καρδιά, το μυαλό και την ψυχή μας. Με την μνήμη πιο δυνατή από ποτέ. Κυριάκο, Χριστίνα, Αναστάσιε, Χαράλαμπε, Γιώργο, Δημήτρη θα είστε για πάντα ο φάρος μας και θα μας οδηγείτε. Όπως κάνετε από εκείνο το μαύρο βράδυ του 1999. Αθάνατοι!»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.