Τέμπη: Δεκάδες ερωτηματικά για το ακριβές περιεχόμενο της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Το ακριβές περιεχόμενο του φορτίου που κουβαλούσε η μοιραία εμπορικής αμαξοστοιχία, που ενεπλάκη στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, εξακολουθούν να διερευνούν οι συγγενείς των θυμάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δικηγόρος και πατέρας της 19χρονης Μάρθης, Αντώνης Ψαρόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα αναφορικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία. Και αυτό διότι προφανώς όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς, που προσπαθούν να εξιχνιάσουν αυτήν την υπόθεση, δεν έπραξαν στον σωστό χρόνο τις δέουσες ενέργειες.

Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αναζήτηση του οπτικού υλικού από τις κάμερες των σταθμών από τους οποίους διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία. Αυτά αναζητήθηκαν 2,5 μήνες μετά το δυστύχημα. Είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και αν σκεφτεί κάνεις το πρόσφατο παράδειγμα της δολοφονίας του τοπογράφου, όπου οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενεργοποιηθηκαν ακαριαία, και σχεδόν εξιχνιάστηκε η υπόθεση τουλάχιστον για τον φυσικό αυτουργό, από την λήψη εικόνας από τόσες πολλές κάμερες, αναρωτιέται κάνεις γιατί δεν έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα και στο δυστύχημα των Τεμπών», σημείωσε αρχικά.

Παράλληλα, ο Αντώνης Ψαρόπουλος υπογράμμισε ότι το οπτικό υλικό περιλαμβάνει περίπου 6 σκληρούς δίσκους, ενώ οι κάμερες είναι πολύ περισσότερες από τους σταθμούς όπου διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία.

«Η εικόνα είναι αμείλικτη, δίνει ακράδαντα στοιχεία και από τα μέχρι στιγμής συντρέχοντα στοιχεία έχουμε αντιληφθεί ότι πράγματι η εμπορική αμαξοστοιχία, μετέφερε αδήλωτο και επικίνδυνο υλικό. Συνεπώς θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός συντομότερα. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε αιτήματα πριν κάθε υπεύθυνο για να αναζητηθεί αυτό το υλικό. Και όχι μόνο να αναζητηθεί, αλλά να κατασχεθεί. Εξ όσων γνωρίζουμε πριν φύγουν στο εξωτερικό αυτοί οι 15 σκληροί δίσκοι, επανεγγράφονταν στους σκληρούς δίσκους οπτικό υλικό, επί 5 μήνες και παραπάνω από το χρονικό σημείο που έγινε το δυστύχημα», εκτίμησε.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.