Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εφόσον ως τότε δοθεί και η έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στήριξης και αποκατάστασης του πρανούς σε ρέμα στην περιοχή του Ρετζικίου, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις της 21ης Μαΐου. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, επισημαίνοντας ότι ήδη η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου προχώρησε άμεσα στη διάθεση μηχανημάτων ώστε να ξεκινήσουν πρώτα οι καθαρισμοί.
«Μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις 21 Μαΐου κινητοποιήθηκαν άμεσα και η Τεχνική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία με εντολή του Περιφερειάρχη, του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να ελέγξουμε την περιοχή. Υπάρχει ένα πρόβλημα σε ένα ρέμα καθώς τα πρανή του ρέματος αρχίζουν να κατολισθαίνουν και δημιουργούν πρόβλημα στις κατοικίες. Μάλιστα, απ' ό,τι μας ενημέρωσαν, έπεσε ένας πεζόδρομος που υπήρχε στις παρυφές του ρέματος, οπότε σταδιακά αρχίζουν να υποχωρούν και αυλές των σπιτιών. Εμείς ήδη, ύστερα από αίτημα του Δήμου,προχωρήσαμε στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις διαδικασίες αδειοδότησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα σε δέκα σπίτια, ενώ σχολίασε ότι αρχικά, το πρόβλημα στην περιοχή διαπιστώθηκε «από την πρώτη μέρα που έγινε ο "Καλλικράτης" και περιήλθε στην ευθύνη του ενιαίου δήμου και η περιοχή του Ρετζικίου». Εξήγησε δε, ότι «η κατάσταση είχε παρουσιαστεί χρόνια πριν, αλλά επιδεινώνεται κάθε φορά που σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές, γιατί στο πρανές του ρέματος κατασκευάστηκαν κατοικίες».
«Εμείς αντιμετωπίσαμε τα δικαστήρια, τα οποία είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Τα δικαστήρια αποφάνθηκαν οριστικά και τελεσίδικα, ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη είναι της Περιφέρειας, παρόλα αυτά δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να ασχολούμαστε και να αγωνιζόμαστε για να βρεθεί λύση. Προχωρήσαμε, μάλιστα, και στην υπόδειξη των λύσεων αλλά και σε προμελέτες. Πιέσαμε αποφασιστικά και την πολιτεία, το υπουργείο Υποδομών, το οποίο καθυστέρησε πάνω από δέκα χρόνια την απόφασή του για τον καθορισμό των ορίων του ρέματος, αλλά και την Περιφέρεια, η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει ενδιαφέρον και, μετά την πρότασή μας, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέθεσε σε συγκεκριμένες εταιρείες να παρέμβουν έτσι ώστε να μην έχουμε κάποια τραγική απρόβλεπτη εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.