Τελικός Κυπέλλου: Δίκιο έχει ο Αντωνίου, αλλά περισσότερο δίκιο έχει ο Μπέος

Δημήτρης Κανελλάκης26 Απριλίου 2023


Άκουγα χθες τον κ. Αντωνίου, τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, να μιλάει στο Metropolis 95, 5 για τον τελικό του κυπέλλου και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, με την διοργάνωσή του.


Αισθάνθηκα την αγωνία του, την πικρία που έβγαζε σε κάποιες απαντήσεις του, το παράπονό του για το γεγονός ότι οι ευθύνες φορτώνονται μονίμως στην ΕΠΟ.

Η άποψή μου για την ομοσπονδία και τις ευθύνες της είναι γνωστή. Εκτιμώ απεριόριστα τον κ. Αντωνίου, τον θεωρώ -πραγματικά- παραγοντική προσωπικότητα και πιστεύω ότι κάποιος με τα δικά του χαρακτηριστικά θα έπρεπε να είναι πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά, θα διαφωνήσω μαζί του ότι πρέπει σώνει και καλά να γίνει τελικός με κόσμο, αν αυτό δεν είναι εφικτό.

Το ξέρουν οι πάντες και καλύτερα απ' όλους, φυσικά, ένας πολύ έμπειρος παράγοντας όπως είναι ο κ. Αντωνίου, ότι σε κανένα γήπεδο στην Ελλάδα δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ασφαλή τελικό. Ούτε καν στο ΟΑΚΑ.

Ξεχάσαμε τι έγινε πέρσι; Είναι πολύ πρόσφατα, νομίζω, για να τα ξεχάσουμε. Στην Αθήνα. Στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας. Με κενές ζώνες. Με παρουσία χιλιάδων αστυνομικών. Κι όμως, είχαμε επεισόδια. Οπαδούς να κάνουν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο, να κάνουν ντου προς την πλευρά των αντιπάλων οπαδών, να πέφτουν χημικά, να υπάρχουν διακοπές του αγώνα.

Τρελός είναι ο Μπέος να βάλει τέτοιον μπελά στο κεφάλι του; Έχει κανένα λόγο να ρισκάρει την ασφάλεια και την τάξη σε μια πόλη που είναι ο ορισμός της... τουριστικής;

Λέτε να μην ξέρει ο Μπέος τι θα γίνει αν πει "ναι" στην παρουσία 10.000 φιλάθλων, όπως ζητάει ο Αντωνίου;

Λέτε να μην ξέρει ο δήμαρχος Βόλου ότι ακόμη κι αν στην πόλη του καταφθάσουν αστυνομικές ενισχύσεις κι από την Θεσσαλονίκη κι από την Αθήνα, κανένας δεν μπορεί να του εγγυηθεί πως δεν θα ανοίξει ρουθούνι;

Τα ξέρει. Γι' αυτό και επιμένει. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα τον τουμπάρουν και θα ενδώσει στο σενάριο που έβαλε χθες στο τραπέζι ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Με τα έως τώρα δεδομένα μοιάζει αδύνατο. Όμως οι πιέσεις είναι μεγάλες. Και από πολλές πλευρές...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.