Τελικός Conference League: Στο «κόκκινο» αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ

Metrosport Team28 Μαΐου 2024

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και μέρες στις ελληνικές κρατικές αρχές και υπηρεσίες ασφαλείας ενόψει του τελικού του Europa Conference League της Τετάρτης (29/5) στην OPAP Arena, καθώς τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ΕΥΠ θα βρίσκονται διαρκώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε σύνδεση με τη Europol και τις άλλες ευρωπαϊκές διαβαθμισμένες υπηρεσίες για ανταλλαγή πληροφοριών προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά.

Η ανταλλαγή πληροφοριών έχει ξεκινήσει, βεβαίως, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν σκανάρει πρόσωπα που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και πρόσωπα που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τον αγώνα.

Ένα από τα βασικά «όπλα» των αρχών είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αντι-drone που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στον συγκεκριμένο αγώνα και γι’ αυτόν τον λόγο ήδη έχει εκδοθεί σχετική εντολή ότι αύριο απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και drone.

Επιπλέον, θα βρίσκονται σε επιτήρηση και συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, γι’ αυτόν τον λόγο, εξάλλου, έχει εκδοθεί και απαγόρευση συγκεντρώσεων για την Τετάρτη (29/5).

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκπονήσει και συγκεκριμένο διαβαθμισμένο σχέδιο για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι για συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με κάποια έκνομη ενέργεια από αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.