Τελικά.... Αραράτ η αντίπαλος του Άρη, πέρασε στα πέναλτι από την Εγνατία σε ένα τρελό ματς (4-4)

Πέτρος Χαριζακλής20 Ιουλίου 2023

Ο Άρης λίγη ώρα μετά τη φιλική νίκη του επί του Εθνικού Αχνας περίμενε τα νέα από την Αλβανία για την αντίπαλό του την επόμενη εβδομάδα. Αυτά δεν ήταν ευχάριστα καθώς θα αντιμετωπίσει την Αραράτ που είναι πιο έμπειρη ομάδα και αυτό σημαίνει μακρινό ταξίδι στο Γιερεβάν.

Η Αραράτ κέρδισε με 4-2 στα πέναλτι την Εγνατία και θα φιλοξενήσει τον Αρη την επόμενη Πέμπτη (27/7). Το παιχνίδι έληξε με 2-2 στην κανονική διάρκεια και 4-4 στην παράταση, σε ένα «τρελό» ματς, με τρία προβαδίσματα της Εγνατίας, ανατροπή της Αραράτ στον έξτρα χρόνο και ισοφάριση στην τελευταία φάση του αγώνα για την Εγνατία.

Το σκορ για την αλβανική ομάδα άνοιξε στο 4ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά ο Μεντέιρος μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 17' η Αραράτ απάντησε και έφερε το ματς στα ίσια. Ο Εζά ανέπτυξε ταχύτητα στην αντεπίθεση και με υπέροχο σκαφτό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν το ημίχρονο (36') η Εγνατία πήρε ξανά το προβάδισμα με καρφωτή κεφαλιά του Κάσα έπειτα από σέντρα ακριβείας από τα αριστερά.

Η Αραράτ απάντησε στο 58ο λεπτό, με δυνατό σουτ του Καστανέιρα από το ύψος του πέναλτι.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση μετά το 2-2 στην κανονική διάρκεια, αφού το πρώτο ματς είχε λήξει και πάλι ισόπαλο (1-1).

Στο 108' η αλβανική ομάδα πήρε για τρίτο φορά το προβάδισμα, με τον Ντουαμενά να πλασάρει εύστοχα στην κλειστή γωνία.

Το παιχνίδι ωστόσο έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις. Δύο λεπτά αργότερα η Αραράτ ισοφάρισε για τρίτη φορά στο παιχνίδι με τον Γιενέ να σουτάρει μετά από ασταθή απόκρουση του κίπερ της Εγνατία.

Στο 113' ο Μπουένο γύρισε το ματς τούμπα, με σουτ έπειτα από φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Εγνατία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ισοφάρισε σε 4-4 στο 120+'4. Ο Ντουαμενά ήταν ο σκόρερ με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Η διαδικασία των πέναλτι:

 

1-0 Ντουαμένα με αλά Πανένκα εκτέλεση

1-1 ο Αλεμάο

Χαμένο πέναλτι Ζελουνάι, απέκρουσε ο Ερμάκοφ

1-2 ο Σερομπιάν

Χαμένο πέναλτι Χατσμπουφί, απέκρουσε ο Ερμάκοφ

1-3 ο Καστανέιρα

2-3 ο Αλέκσι

2-4  ο Γιένε

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.