Τελευταία παράσταση πριν τη Γαλλία για την Εθνική

Βασίλης Βλαχόπουλος16 Ιουλίου 2024

Ακόμα και στα χρόνια των διαδοχικών αγωνιστικών αποτυχιών και της αδυναμίας διάκρισης στις μεγάλες διοργανώσεις, ο χαρακτηρισμός (σ. σ. «επίσημη αγαπημένη») δεν αλλοιώθηκε ποτέ για την Εθνική ομάδα μπάσκετ κι αυτό θα αποδειχθεί σήμερα (18:30) όπου το «Παλατάκι» θα είναι κατάμεστο στο τελευταίο τεστ προετοιμασίας απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.

Τα εισιτήρια της αναμέτρησης εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες μετά την έναρξη διάθεσής του και χθες επέστρεψαν επιπλέον 300… μαγικά χαρτάκια από τους χορηγούς της Εθνικής τα οποία επίσης έγιναν «καπνός». Οι Θεσσαλονικείς «εξαφάνισαν» τα εισιτήρια γιατί θέλουν να δουν από κοντά και να χειροκροτήσουν την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αλλά και να αντλήσουν μέρος της λάμψης που εκπέμπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ωστόσο, στο σημερινό (18:30) φιλικό παιχνίδι ο «Γιάννης» θα απουσιάσει καθώς λόγω ίωσης έμεινε στην Αθήνα ενώ δεν υπολογίζονται και οι Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης οι οποίοι παραμένουν σε πρόγραμμα θεραπείας.

Κι έτσι, τουλάχιστον 8.500 φίλαθλοι που προβλέπεται να βρεθούν στο PAOK SPORTS ARENA στο τελευταίο τεστ προετοιμασίας απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο το οποίο επίσης προκρίθηκε στο Ολυμπιακό Τουρνουά, δεν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον star των Μιλγουόκι Μπακς. «Περιμέναμε ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη ζήτηση για το φιλικό της Ελλάδας, η οποία μετά από χρόνια επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τον κόσμο της πόλης μας να διψάει να δει από κοντά τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο κι αυτό οφείλεται και στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ολοι τους είναι μια ωραία παρέα κι αυτό το βλέπουμε στο γήπεδο. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Κάναμε εκπληκτικές εμφανίσεις και καταφέραμε να πάρουμε το μεγάλο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είχαμε διάρκεια, ήμασταν σοβαροί σε όλα τα ματς και τα χαρήκαμε», είπε – μεταξύ άλλων – στο Metropolis 95.5 ο ταμίας της ΕΟΚ, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Στη 12αδα της Εθνικής ομάδας ενόψει του σημερινού φιλικού αγώνα είναι οι Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Μήτογλου, Ουόκαπ, Τολιόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Λούντζης, Κουζέλογλου, Χουγκάζ και Τανούλης. Ο δε στόχος για τον Βασίλη Σπανούλη είναι να δοκιμάσει τακτικές, κυρίως όμως να κρατήσει τους παίκτες του στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής. Η αίσθηση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ότι, παρά το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε με ευκολία το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και είναι θέμα χρόνου να το αποδείξει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.