Telegraph: «Πράκτορες της Μοσάντ πίσω από τη δολοφονία Χανίγια»

Metrosport Team03 Αυγούστου 2024

Πράκτορες για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, φαίνεται πως προσέλαβε η Μόσαντ, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την ήδη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την Telegraph, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ είχε προσλάβει Ιρανούς πράκτορες ασφαλείας για να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε τρία ξεχωριστά δωμάτια του κτιρίου, όπου διέμενε ο ηγέτης της Χαμάς.

Μάλιστα, το αρχικό σχέδιο ήταν η δολοφονία Χανίγια τον περασμένο Μάιο, όταν παρευρέθηκε στην κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσι, πρώην προέδρου του Ιράν, αλλά η επιχείρηση δεν προχώρησε λόγω του συγκεντρωμένου που βρισκόταν στο κτίριο και της μεγάλης πιθανότητας αποτυχίας της.

Έτσι, οι δύο πράκτορες τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρία δωμάτια του ξενώνα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη βόρεια Τεχεράνη.

Κατά πληροφορίες, οι πράκτορες καταγράφηκαν από το κλειστό σύστημα καμερών ασφαλείας του κτιρίου, πριν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά στο δωμάτιο όπου διέμενε ο Χανίγια με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

«Είναι πλέον σίγουροι ότι η Μοσάντ προσέλαβε πράκτορες από τη μονάδα προστασίας Ansar al-Mahdi. Μετά από περαιτέρω έρευνα, εντοπίστηκαν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί σε δύο άλλα δωμάτια.

Αυτό είναι ταπείνωση για το Ιράν και τεράστια παραβίαση της ασφάλειας. Πρέπει να υπάρχει κάτι πιο ψηλά στην ιεραρχία για το οποίο κανείς δεν ξέρει», δήλωσε στην Telegraph από την Τεχεράνη αξιωματούχος του IRGC. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.